Τ. Κουίκ: Για εθνικούς λόγους το όριο εισόδου στη Βουλή δεν μπορεί να κατέβει κάτω από το 2,5%

terens-kouik“Το θέμα του ορίου, δεν έχει να κάνει με πόσα κόμματα θα μπουν ή όχι στη Βουλή, αλλά με τα εθνικά γνωστά θέματα. Τα αυτονόητα” ανέφερε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ σε συνέντευξη του χθες στον ραδιοσταθμό Real FM ερωτηθείς σχετικά με το θέμα του ορίου εισδοχής στην Βουλή.

Εξειδικεύοντας ο κ. Κουίκ, σημείωσε πως στην περιοχή της Θράκης, “το όριο ασφαλείας είναι αναμφίβολα το 2,5%. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουμε ζητήσει το 3%, αλλά επαναλαμβάνω ότι το “όριο ασφαλείας” είναι το 2,5%. Το έχω συζητήσει με ανθρώπους του πολιτικού πεδίου, που ξέρουν τα πράγματα.

Το συζητούσα πρόσφατα και με τον κ. Φώτη Κουβέλη. Ήθελα να πάρω την άποψη του. Το κουβέντιασα σε μία τυχαία συνάντηση και με βουλευτή του ΚΚΕ” είπε ο κ. Κουίκ, προσθέτοντας ότι “για εμάς και ως κυβέρνηση και ως ΑΝΕΛ, το θέμα του ορίου δεν μπαίνει σε επίπεδο “δούναι και λαβείν” με τα κόμματα της αντιπολίτευσης.”

Ο υφυπουργός εξήγησε ότι “είναι μια αντικειμενική ανάγκη, να βρούμε ένα όριο, που να εξυπηρετεί και την απεικόνιση πρόθεσης του λαού μέσα στη Βουλή και δεν είναι “αλισβερίσι”, για να το πω έτσι με μια λέξη πιο δημοσιογραφική”. Ο ίδιος απέκλεισε το ενδεχόμενο το όριο εισόδου στην Βουλή να κατέβει κάτω από το 2,5% (“δεν μπορούμε για εθνικούς λόγους” σημείωσε”, προσθέτοντας ότι το όριο του 2,5% “διασφαλίζει απόλυτα τα εθνικά μας θέματα”.
Επίσης ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ είπε ότι δεν υπάρχει περίπτωση προσφυγής στις κάλπες το φθινόπωρο, τονίζοντας ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν το 2019.
Πηγή: Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων
Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα