Τ.Κορωνάκης:«Να μείνουμε ενωμένοι για να νικήσει η Αριστερά»

Ο γραμματέας της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κορωνάκης μιλάει στο συμβούλιο προέδρων του ΚΕΑ (Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς), Αθήνα Σάββατο 14 Μαρτίου 2015.  ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

O Τάσος Κορωνάκης μιλώντας στην ΚΕ τόνισε πως δεν θα πρέπει κανένας από το κόμμα να αφεθεί βορά σε όσους θέλουν να ξεσκίσουν οποιαδήποτε διαφορετική πρόταση  υπάρχει ενώ τόνισε την ανάγκη να μην υπάρξει καμία διάσπαση εντός του κόμματος καθώς έτσι ουσιαστικά υλοποιείται το σχέδιο του αντιπάλου.

Παράλληλα ο κ.Κορωνάκης είπε ”Βρεθήκαμε μπροστά σε έναν απόλυτο, καθαρό, πραγματικό εκβιασμό. Δεν το αμφισβητεί κανένας. Είναι πραγματικό το ερώτημα πώς φτάσαμε στον εκβιασμό μνημόνιο ή άτακτη χρεοκοπία. Πρέπει να μπούμε όλοι ο ένας στη θέση του άλλου, όσο δύσκολο και αν είναι αυτό. Θεωρώ ότι το σχέδιο διεκδίκησης πολιτικής λύσης στην ευρωζώνη δεν ήταν λάθος”ενώ πρόσθεσε” Η Ευρώπη έχει αλλάξει. Είναι αντιδραστική αλλαγή η ταπείνωση μια χώρας που αντιστάθηκε”.

Επιπλέον,ο κ Κορωνάκης παραδέχτηκε ότι έγιναν πολλά λάθη και τόνισε την ανάγκη σχεδίου  απεμπλοκής άμεσα από τα μνημόνια με βασικό όρο την ενότητα του κόμματος”Βασικός όρος να δεχτούμε ότι η ενότητά μας είναι βασικό προαπαιτούμενο για να συνεχίσουμε την αντίσταση. Αν ακυρώσουμε αυτό θα έχουμε κάνει ένα τραγικό λάθος και θα έχουμε στείλει ένα τραγικό μήνυμα έξω”είπε.Δεύτερο βασικό όρο έθεσε την συμπόρευση με την κοινωνία ”Αυτό το κόμμα από τις συστατικές του Αρχές λέει πως ότι και αν συμβεί, στον αγώνα στο δρόμο θα βρίσκεται με τους από κάτω. Εμείς πρέπει να είμαστε εκεί και να οργανώνουμε κοινωνικές αντιστάσεις και τα δίκτυα αλληλεγγύης και αυτό δε γίνεται εφαρμόζοντας μνημόνια” τόνισε.

Καταλήγοντας ο κ.Κορωνάκης πρότεινε έκτακτο συνέδριο το Σεπτέμβρη, που να  δίνει τη δυνατότητα συγκροτημένου διαλόγου. ”Θα πρέπει να σταθούμε με σοβαρότητα, ψυχραιμία και ανοχή μεταξύ μας, γιατί το καλό μπορεί να βγει αν μείνουμε όλοι μαζί, για να αλλάξουμε τους συσχετισμούς, για να βγούμε από τα μνημόνια, για να νικήσει η Αριστερά” είπε χαρακτηριστικά.

 

 

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα