Τόσκας: Να μην ταυτίσουμε τις μεταναστευτικές ροές με την τρομοκρατία

Τη θέση ότι δεν πρέπει να ταυτίσουμε τις μεταναστευτικές ροές με τηντρομοκρατία εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, μιλώντας στον Reafm toskas-650

Κληθείς να σχολιάσει όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας κυρίως σε ξένα ΜΜΕ το τελευταίο διάστημα για τη διέλευση τζιχαντιστών από την Ελλάδα και τη σύνδεση ορισμένων εκ των πρωταίτιων της επίθεσης στο Παρίσι με τη χώρα μας, οΝίκος Τόσκας είπε:

«Προχθές ήμουν στις Βρυξέλλες στη σύσκεψη των ομολόγων μου, υπήρχε συναίνεση να μην ταυτίσουμε τις μεταναστευτικές ροές με την τρομοκρατία. Μέσα σε αυτές τις μεταναστευτικές ροές υπάρχουν ελάχιστες περιπτώσεις ανθρώπων με ιδέες ακραίες που πρόσκεινται στην τρομοκρατία και δεν μας φταίνε σε τίποτα οι μεγάλες μάζες των μεταναστών.

Υπήρχαν δύο περιστατικά, για τα οποία συνεργαστήκαμε με τις γαλλικές Αρχές και τα οποία εντοπίστηκαν σε χρόνο – ρεκόρ. Πέρασαν από τη Λέρο, συγκεκριμένη ημερομηνία, αρχές Οκτώβρη και συμμετείχαν στις επιθέσεις στο Παρίσι. Οι Γάλλοι μας ζήτησαν τα στοιχεία, εμείς τα δώσαμε σε χρόνο – ρεκόρ, γιατί είχε γίνει πολύ καλή ταυτοποίηση στη Λέρο και επιβεβαιώθηκαν αυτά τα στοιχεία. Επομένως μιλάμε για 2 περιπτώσεις μέσα στις 500.000 ανθρώπων που ήρθαν από την αρχή του χρόνου».

Στο ερώτημα αν η χώρα μας έχει λάβει αυξημένα μέτρα ασφαλείας, αυτήν την περίοδο και προς ποια κατεύθυνση, ο ίδιος απάντησε:

«Έχουμε λάβει αυξημένα μέτρα και στους χώρους ταυτοποίησης στα νησιά, γίνονταν οι έλεγχοι, προσπαθούμε να γίνουν ακόμη καλύτεροι. Πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Υπάρχει μεγαλύτερη επιτήρηση σε χώρους μαζικούς που κυκλοφορεί ο κόσμος μέσα στις μεγάλες πόλεις μας, σε πρεσβείες ορισμένων χωρών, σε χώρους ενδιαφέροντος ορισμένων χωρών, εταιρίες κλπ., για να έχουμε ένα καλύτερο περιβάλλον ασφάλειας και υπάρχει συνεργασία με τις άλλες χώρες».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα