Τσίπρας σε Σταϊνμάγερ:Έχει έρθει η ώρα η Ευρώπη να στρέψει το ενδιαφέρον της στον ελληνικό λαό

2398309Συνάντηση πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου, ανάμεσα στον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών, Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ και τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Κατά την ολιγόλεπτη συνομιλία που είχε μπροστά στις κάμερες με τον Γερμανό  υπουργό Εξωτερικών Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ,ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι «μόνο με πολιτικές τιμωρίας η Ευρώπη δεν μπορεί να προχωρήσει μπροστά».

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι πρέπει να συνειδητοποιήσουν όλοι ότι μόνο με πολιτικές τιμωρίας και χωρίς κοινωνικές πολιτικές και πολιτικές αλληλεγγύης η Ευρώπη δεν μπορεί να προχωρήσει μπροστά.

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας υπενθύμισε ότι η Ελλάδα έχει υποστεί μεγάλα πλήγματα τόσο από την οικονομική όσο και από την προσφυγική κρίση, για να προσθέσει ότι ο ελληνικός λαός «έχει κάνει μεγάλες θυσίες στο όνομα της Ευρώπης».Γι’ αυτό και τόνισε ότι «έχει έρθει η ώρα η Ευρώπη να στρέψει το ενδιαφέρον της στον ελληνικό λαό και να υπάρξει θετική διέξοδος και στην οικονομική κρίση και στην προσφυγική».

Από την πλευρά του  ο κ. Σταϊνμάγερ παραδέχθηκε ότι στο παρελθόν οι σχέσεις Γερμανίας – Ελλάδας δεν ήταν οι καλύτερες, ωστόσο συμπλήρωσε ότι πλέον έχουν καλυτερεύσει αισθητά και πως και οι δύο πλευρές εργάστηκαν σκληρά για τη βελτίωσή τους.

Επιπλέον, ανέφερε ότι έχει πλήρη επίγνωση της κατάστασης στην Ελλάδα, ότι τα πράγματα δεν είναι εύκολα για τη χώρα και τον κ. Τσίπρα.

Ο Γερμανός ΥΠΕΞ δήλωσε ευγνώμων που βρισκόταν δίπλα σε έναν εταίρο (σ.σ. τον Πρωθυπουργό) ο οποίος είναι φιλικός προς την Ε.Ε. και θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για να εξασφαλιστεί, μετά το Brexit η συνοχή των υπολοίπων κρατών – μελών της Ε.Ε..

Αναφορικά με τις εξελίξεις της Κυριακής στην Αυστρία, εξέφρασε χαρά που οι ψηφοφόροι στην Αυστρία «δεν επέλεξαν τον υποψήφιο των λαϊκιστικών δυνάμεων».

Εξάλλου, είπε ότι παρακολουθεί με ανησυχία το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Ιταλία,κάνοντας λόγο για κυβερνητική κρίση που πρέπει να επιλυθεί και προσθέτοντας ότι «σίγουρα δεν είναι ένα θετικό μήνυμα προς την Ευρώπη σε μια δύσκολη εποχή».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα