Τσίπρας σε Παυλόπουλο:«Κλείνει η αξιολόγηση χωρίς επιπρόσθετα μέτρα»

«Η έκβαση του Eurogroup είναι θετική καθότι κλείνει η αξιολόγηση χωρίς επιπρόσθετα μέτρα. Ιδιαίτερα θετικό είναι ότι αποτυπώνεται ο οδικός χάρτης για την ελάφρυνση του χρέους. Είναι ένα θετικό μήνυμα προς τις αγορές και τους επενδυτές αλλά και την ελληνική κοινωνία που σήκωσε μεγάλο βάρος», υgfggfποστήριξε ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη στάση που κρατά, ενώ επιβεβαίωσε ότι συνομίλησε με τους πολιτικούς αρχηγούς, προκειμένου να τους ενημερώσει για την έκβαση του Eurogroup.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος στάθηκε στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και στην αλληλεγγύη που καλούνται να επιδείξουν τα κράτη μέλη της Ε.Ε., υπενθυμίζοντας ότι η 9η Μαΐου είναι η ημέρα της Ευρώπης. Πρόσθεσε πως η Ελλάδα παραμένει αταλάντευτη στον πυλώνα της Ευρωζώνης και της Ε.Ε.

Τέλος, ο κ. Παυλόπουλος είπε: «Η απόφαση αυτή είναι όλων δημοκρατικών δυνάμεων της χώρας και της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε το πρωί της Τετάρτης να συγκαλέσει εκτάκτως το υπουργικό Συμβούλιο έτσι ώστε να ενημερωθούν οι υπουργοί για τις αποφάσεις του Eurogroup και να σχεδιαστεί το επόμενο κυβερνητικό βήμα.

Λίγο νωρίτερα, για τα αποτελέσματα του Eurogroup ενημέρωσε ο πρωθυπουργός τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη, Στ. Θεοδωράκη, Δ. Κουτσούμπα, Φ. Γεννηματά, Β. Λεβέντη.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα