Τσίπρας-Παυλόπουλος :Η παραίτηση του Πρωθυπουργού και η διαβεβαίωση του ΠΤΔ για την πορεία της χώρας εντός της Ευρώπης

Την παραίτηση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο υπέβαλλε ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας και του ζήτησε να προχωρήσει τις διαδικασίες για την διενέργεια πρόωρων εκλογών.

Ο κ. Τσίπρας ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να προχωρήσει στον ορισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης, ενώ υποστήριξε ότι δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για τον σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης. «Φρονώ ότι δεν υπάρχουν οι προυποθέσεις για σχηματισμό κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή ούτε οικουμενική κυβέρνηση που θα διενεργήσει τις εκλογές» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας και ζήτησε την άμεση συγκρότηση υπηρεσιακής κυβέρνησης υπό τον Πρόεδρο ενός από τα τρία ανώτατα δικαστήρια που θα οδηγήσει την χώρα στις εκλογές. Πρόσθεσε ότι πρέπει να προχωρήσουν οι διαδικασίες για να αποφασίσει ο ελληνικός λαός πως μπορούμε να βγούμε νωρίτερα από την κρίση.

Ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος διαβεβαίωσε ότι θα ασκήσει τα καθήκοντά του κατά τους κανόνες του Συντάγματος και με στόχο πάντα να διασφαλιστεί ότι θα καλυφθούν οι υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η χώρα με την πρόσφατη συμφωνία και χωρίς να κινδυνεύσει η πορεία της χώρας στον σκληρό πυρήνα της Ευρωπαικής Ένωσης.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα