Τσίπρας-Μέρκελ:Οι διαφωνίες δεν πρέπει να είναι αφορμή για καθυστέρηση

Την άποψη ότι οι διαφωνίες μεταξύ των δανειστών και της κυβέρνησης δεν πρέπει να γίνουν αφορμή για καθυστερήσεις στην αξιολόγηση εξέφρασε ο πρωθυπουργόςΑλέξης Τσίπρας στη συνάντηση που είχε με την Γερμανίδα καγκελάριο ‘Ανγκελα Μέρκελ, στο περιθώριο της Διάσκεψης Δωρητών για τους Σύρους πρόσφυγες.GREECE-POLITICS-SYRIZA-TSIPRAS

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε την πρόταση της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό ως πρόταση που είναι εντός του πλαισίου της συμφωνίας και επισήμανε ότι δεν πρέπει να υπάρξουν καθυστερήσεις, δεδομένου ότι η ελληνική πρόταση είναι στα χέρια των δανειστών από τις αρχές του έτους.

“Δεν καταλαβαίνω γιατί υπάρχουν καθυστερήσεις”, είπε ο κ. Τσίπρας, και σημείωσε ότι “οι διαφωνίες μεταξύ των θεσμών δεν θα πρέπει να αποτελέσουν αφορμή για καθυστέρηση στην αξιολόγηση” Παράλληλα τόνισε ότι κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι υπάρχει θέμα εμπιστοσύνης με την Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Γερμανίδα καγκελάριος ρώτησε τον Έλληνα πρωθυπουργό και για την εσωτερική κοινωνική και πολιτική κατάσταση.

Επίσης, ο κ. Τσίπρας στην κ. Μέρκελ ότι υπάρχουν θετικά στοιχεία στην ελληνική οικονομία τα οποία συγκροτούν ένα πλαίσιο που δίνει δυνατότητες να περάσει η Ελλάδα στην ανάπτυξη. Σε αυτό το πλαίσιο, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην αύξηση των φορολογικών εσόδων, την απορρόφηση κατά 97% των ευρωπαϊκών πόρων, την επιτυχή ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ενώ μίλησε για το γεγονός ότι μέσα στο 2015 υπήρξαν 170.000 θέσεις εργασίας περισσότερες και ότι ολοκληρώνονται συμφωνίες στον τομέα της ενέργειας.

Σχετικά με το προσφυγικό, κυβερνητικές πηγές σημείωναν ότι η κ. Μέρκελ ζητά να έχουν ολοκληρωθεί τα hotspots έως τις 18 Φεβρουαρίου, οπότε διαξέγεται η σύνοδος κορυφής στις Βρυξέλλες.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα