Τσίπρας για Σύνοδο Κορυφής:«Αποχώρησα από την αίθουσα τρεις φορές,ήταν μία σκληρή μάχη»

Ο Αλέξης Τσίπρας, με συνέντευξή του στο Kontra Channel σχολίασε τις δημοσκοπήσεις,αποκάλυψε το παρασκήνιο της Συνόδου Κορυφής,,αλλά αναφέρθηκε και στη στάση των βουλευτών που αποχώρησαν απο τον ΣΥΡΙΖΑ.

maxhΣχετικά με τις δημοσκοπήσεις ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «αποτυπώνουν μια εικόνα της στιγμής, όμως δεν με προβληματίζει καθόλου γιατί είμαι βέβαιος ότι όπως συνέβη και σε μια σειρά από εκλογικές αναμετρήσεις και κυρίως όπως συνέβη στην αναμέτρηση του δημοψηφίσματος, όπου σας θυμίζω ότι σειρά δημοσκοπικών ερευνών έδειχναν ντέρμπι και μπροστά το «ναι», έπεσαν έξω για πολλές πολλές μονάδες».

Ο Αλέξης Τσίπρας συνέχισε λέγοντας ότι «και τότε ένα παρόμοιο σκηνικό είχε στηθεί. Με όλο το πολιτικό σκηνικό, μα όλο το παλιό πολιτικό σκηνικό απέναντι, επιχειρηματικό, μιντιακό, τραπεζικό, οικονομικό, πολιτικό απέναντι, δεν υπήρχε άνθρωπος που να μην τοποθετηθεί απέναντι. Δείχνουν αυτές οι μετρήσεις μια συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ χαμηλή, το οποίο είναι αποτέλεσμα του μεγάλου κουρνιαχτού που σηκώθηκε και συνεχίζει, με τεχνητά μέσα συνεχίζει μετά την αποχώρηση ενός μέρος στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ».

Όσον αφορά το παρασκήνιο της Συνόδου Κορυφής, που διήρκησε περίπου 17 ώρες,ο πρώην Πρωθυπουργός προέβη σε αποκαλύψεις  κάνοντας λόγο για μία «σκληρή» Σύνοδο Κορυφής, κατά τη διάρκεια της οποίας, όπως σημείωσε, είχε τρεις στενούς υποστηρικτές: τον αυστριακό καγκελάριο, τον Φρανσουά Ολάντ και τον Ματέο Ρέντσι.

«Παρά το γεγονός ότι δημόσια, το προηγούμενο διάστημα, η στάση τους ήταν μαζεμένη, μέσα στη κρίσιμη αυτή Σύνοδο ήταν υποστηρικτικές φωνές», είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά  με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ υπογράμμισε ότι «η στάση του ήταν να κρατήσει τις ισορροπίες και δεν ήθελε το σχέδιο Σόιμπλε».

«Αποχώρησα από την αίθουσα τρεις φορές. Ήταν μία σκληρή διαδικασία, μία σκληρή μάχη. Το αποτέλεσμα της σύγκρουσης για το ταμείο ήταν υπέρ μας. Ήταν το στοιχείο που θα τίναζε τα πάντα στον αέρα. Ο Σόιμπλε είχε επιλέξει να βάλει ως απαράβατο όρο την πλήρη εκποίηση της δημόσιας περιουσίας», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ενώ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ  αναφερόμενος στον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς,αποκάλυψε ότι του είχε πει ότι «η καρδιά μας είναι μαζί σου αλλά το μυαλό μας είναι εναντίον σου».

Τέλος, ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε και την στάση των βουλευτών που αποχώρησαν απο τον ΣΥΡΙΖΑ,λέγοντας χαρακτηριστικά:«Δεν θα ήθελα να μιλήσω με ένταση για το θέμα της επιλογής τους να αποχωρήσουν. Θεωρώ ότι η επιλογή να διατηρήσουν μία διαφορετική στρατηγική είναι θεμιτή και θα κριθεί από τον ελληνικό λαό. Θεωρώ, το είπα και το επαναλαμβάνω, η κίνηση αυτής της επιλογής με τον τρόπο που έγινε μέσα στη Βουλή από 12 Ιουλίου μέχρι 13 Αυγούστου, ήταν μία διαχείριση που δεν τιμά την Αριστερά»

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα