Τσίπρας:«Η προκήρυξη εκλογών ήταν κίνηση ηθικής και πολιτικής ευθύνης»

syriza-tsipras-alexis_14

O Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στα Νέα τονίζει πως στόχος είναι ο σχηματισμός «μιας προοδευτικής αριστερής κυβέρνησης» η οποία θα μπορεί να εγγυηθεί την επιτυχή διαπραγμάτευση του χρέους.

Επίσης,ο Αλ.Τσίπρας υπογράμμισε «Η προκήρυξη εκλογών ήταν κίνηση ηθικής και πολιτικής ευθύνης. Μετά την ολοκλήρωση της σκληρής διαπραγμάτευσης ήταν δημοκρατική αναγκαιότητα να δοθεί στο λαό η δυνατότητα να κρίνει το αποτέλεσμά της» .Σημειώνει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ διαπραγματεύθηκε σκληρά σε συνθήκες οικονομικού και πολιτικού πολέμου και από τη ΝΔ και πέτυχε μια συμφωνία η οποία λύνει τα θεμελιώδη προβλήματα της ελληνικής οικονομίας, το πρόβλημα του χρέους και της ρευστότητας και μειώνει τα πρωτογενή πλεονάσματα που είναι το άλλο όνομα της λιτότητας».

Ο Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει το βράδυ (7:30 μμ) στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος στην πλατεία Συντάγματος. Στο πλευρό του θα βρεθούν ο γενικός γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Γαλλίας Πιέρ Λοράν, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Die Linke Γρέγκορ Γκίζι και ο Πάμπλο Ιγκλέσιας, επικεφαλής των Podemos.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα