Τσίπρας:Η Ελλάδα παίζει κρίσιμο ρόλο στους ενεργειακούς δρόμους του μέλλοντος

O ðñùèõðïõñãüò ÁëÝîçò Ôóßðñáò (Á) õðïäÝ÷åôáé ôïí Áíôéðñüåäñï ôçò ÅõñùðáúêÞò ÅðéôñïðÞò, áñìüäéï ãéá ôçí ÅíåñãåéáêÞ ¸íùóç Maros Sefcovic (Ä) óôç óçìåñéíÞ ôïõò óõíÜíôçóç óôï ÌÝãáñï Ìáîßìïõ, ÐÝìðôç 10 Ìáñôßïõ 2016. ÁÐÅ - ÌÐÅ/ÁÐÅ - ÌÐÅ/Áëåîáíäñïò ÌðåëôÝò

Η Ελλάδα παίζει κρίσιμο ρόλο στους ενεργειακούς δρόμους του μέλλοντος, εξαιτίας της γεωγραφικής της θέσης και καταβάλουμε προσπάθειες σε αυτή την κατεύθυνση, είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας υποδεχόμενος τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρμόδιο για θέματα Ενέργειας, Μάρος Σέφκοβιτς, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην ενεργητική και δραστήρια εξωτερική πολιτική της χώρας και την προσπάθεια της να αξιοποιήσει πλεονεκτήματα, όπως και πρωτίστως αυτό που αφορά το έργο του αγωγού TAP, για το ελληνικό τμήμα του οποίου η έναρξη των εργασιών κατασκευής του θα εγκαινιαστεί, τον Μάη στη Θεσσαλονίκη.

Σε δήλωση του μετά τη συνάντηση, ο κ. Σέφκοβιτς είπε ότι μεγάλο μέρος της συζήτησης τους αφορούσε στη δυνατότητα της Ελλάδας να καταστεί πολύ σημαντικός ενεργειακός κόμβος για την Ευρώπη, «πύλη» των νέων προμηθειών αερίου που έρχονται από την περιοχή της Κασπίας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα