Τσίπρας:Η αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς επιπλέον μέτρα

aleksis-tsipras-bouli

Ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στη Βουλή για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, που θα διερευνήσει τα δάνεια που έχουν πάρει πολιτικά κόμματα και Μέσα Ενημέρωσης, καυτηρίασε την τακτική των μηνύσεων και αγωγών για να μην δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις τόσο για τις λίστες στις οποίες βρίσκονται πρόσωπα του στενού κύκλου.  του κ. Σαμαρά όσο και για το θέμα των εκβιαστών. «Φωνάζει ο κλέφτης (με μηνύσεις) για να φοβηθεί ο νοικοκύρης (σταματήσει να αναδεικνύει η κυβέρνηση το πώς έφτασε ως εδώ η χώρα, μια χώρα που ήταν στις 22 πιο ανεπτυγμένες)». Φτάνει η ώρα που θα λογοδοτήσουν όσοι έχουν ευθύνη, τόνισε ο πρωθυπουργός.

Στα μόνα θέματα που ο κ. Μητσοτάκης παίρνει καθαρή θέση, είναι εναντίον της Ελλάδας, όπως στα ζητήματα που θέτει ΔΝΤ. Ο Αλ. Τσίπρας επισήμανε τις διαρκείς συκοφαντίες κατά της Ελλάδας από τον Μητσοτάκη που παρομοίασε τη χώρα με έναν απέραντο καταυλισμό την ώρα που είναι παγκόσμια η συμπαράσταση στον ελληνικό λαό και τη στάση αλληλεγγύης του απέναντι στους πρόσφυγες.

Το δικαίωμα μιας εκλεγμένης κυβέρνησης να επιλέγει τα μέσα για την επίτευξη των στόχων, είναι μονομερής ενέργεια για τον «ακραία νεοφιλελεύθερο» Κυρ. Μητσοτάκη,σημείωσε ο πρωθυπουργός. Ο Αλ. Τσίπρας ύψωσε τους τόνους για την πλήρη ταύτιση της ΝΔ με το ΔΝΤ στα ζητήματα των εργασιακών (βλέπε ομαδικές απολύσεις, lockout). «Υπερασπίζεστε τους πλούσιους έναντι των χαμηλών στρωμάτων» τόνισε ο πρωθυπουργός υπενθυμίζοντας επίσης τη θέση της ΝΔ για την εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές και την υποστήριξή της στις ακραίες θέσεις των του ΔΝΤ για περικοπές συντάξεων.

«Θράσος το να μιλάει ο Κυρ. Μητσοτάκης για αριστερό ολοκληρωτισμό» σχολίασε ο Αλ. Τσίπρας, την ώρα που «η κυβέρνηση προσπαθεί να βάλει τάξη σε αυτό που ονομάζεται διαπλοκή ώστε οι πολίτες να αισθανθούν επιτέλους ότι οι νόμοι ισχύουν για όλους». Ο πρωθυπουργός στηλίτευσε και τη στάση της ΝΔ στο ζήτημα των διαρροών των wikileaks.

Η αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς επιπλέον μέτρα γιατί αυτό ορίζει η συμφωνία του Ιουλίου, υπογράμμισε ο Αλ. Τσίπρας αναφερόμενος και στη θέση που πήρε ο Μ. Σουλτς («κάθε χώρα έχει κυρίαρχο δικαίωμα να αποφασίζει για τα μέτρα»). «Η χώρα μας και έχει δίκιο και θα το βρει, η οικονομία θα γυρίσει στην ανάπτυξη και ο λαός επιτέλους θα δει φως στην άκρη του τούνελ μετά από 6 χρόνια καταστροφής» επισήμανε, απαριθμώντας τα ευνοϊκά για τους ασθενέστερους μέτρα της κυβέρνησης.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα