Τσίπρας:«Ζητάμε νέα εντολή για να συνεχίσουμε από εδώ και εμπρός»

tsipras13122013

O Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας  στο πλαίσιο συνέντευξης του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «Αlpha» ανέφερε μεταξύ άλλων “Μετά τη 12η Ιούλη είχα την υποχρέωση να τεθώ στην κρίση των πολιτών”.

Ο κ Τσίπρας ανέφερε “Καταφέραμε νέα διαίρεση της Ευρώπης ανάμεσα σε προοδευτικές δυνάμεις και σε δυνάμεις της συντήρησης. Ανοίγονται δυνατότητες για νέες συμμαχίες” επιπλέον,σημείωσε “Κάποιοι σύντροφοί μου έλεγαν για εναλλακτικό σχέδιο. Επρόκειτο για το σχέδιο του αντιπάλου”.

Παράλληλα,δήλωσε “Η Ευρώπη πορεύεται σε λάθος πορεία. Η επιλογή να αντιδράσεις, δεν είναι εν μέσω τρικυμίας να πέσεις στη θάλασσα, η επιλογή είναι να προσπαθήσεις να αλλάξεις τα πράγματα, παραμένοντας στο καράβι”προσθέτοντας “Δεν ήταν επιλογή η επιστροφή στη δραχμή”.

Ο κ.Τσίπρας  είπε επίσης”Μετά το τέλος της 17ωρης συνεδρίασης, είχα ένα μεγάλο δίλημμα. Αν θα σηκωθώ να φύγω γυρίζοντας πίσω ως ήρωας, αλλά την επόμενη μέρα να αντιμετωπίσω μια κατάρρευση των τραπεζών. Επέλεξα να μη γίνω ο ήρωας των λίγων ημερών, αλλά να πάρω το πολιτικό κόστος.”προσθέτοντας “Έχω  ήσυχη την συνείδησή μου. Η απόφαση της εξόδου θα ήταν ανείπωτη καταστροφή”ενώ εξήγησε “Τα ΟΧΙ μπορεί να οδηγήσουν σε πρόσκαιρες υποχωρήσεις. Αλλά μένουν στην ιστορία και παίζουν τον ρόλο τους”.

Επίσης,ο.κ.Τσίπρας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης δήλωσε “Μετά τις 12 Ιούλη δεν είχαμε δικαίωμα να συνεχίσουμε με την εντολή αυτή.Η εντολή της 25ης Ιανουαρίου ήταν εντολή για σκληρή διαπραγμάτευση. Αυτή η εντολή εξαντλήθηκε”ενώ πρόσθεσε”Ζητάμε νέα εντολή για να συνεχίσουμε από εδώ και εμπρός”.

Τέλος,ο κ.Τσίπρας αποκάλυψε Την απόφαση για τις εκλογές, δηλαδή τη λαϊκή νομιμοποίηση της συμφωνίας, την είχα λάβει από την 12η Αυγούστου.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα