Τρ.Αλεξιάδης:Οι καναλάρχες χρωστούν 34 εκατομμύρια ευρώ

alexiadis«Δεν είναι δική μου αφήγηση ότι οι καναλάρχες χρωστούν πάνω από 34 εκατομμύρια ευρώ», τόνισε o αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, στη Φυλή των Φίλων και στον Κώστα Αρβανίτη. «Αυτό αποδεικνύεται από τα έγγραφα της Γ.Γ. Εσόδων του Kράτους», υπογράμμισε.

Με αφορμή την κατατεθείσα ερώτηση στη βουλή για το ΕΣΡ την προηγούμενη εβδομάδα, ο κ. Αλεξιάδης είχε υπογραμμίσει την ανάγκη εξυγίανσης του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου, παρουσιάζοντας για του λόγου του αληθές στοιχεία, που αποκάλυπταν σε εκκρεμότητα χρέη των συστημικών καναλιών από το 2010 τα οποία ανέρχονται σε 34 εκατομμύρια ευρώ. Από αυτό το ποσό τα 14 εκατομμύρια είναι υπολειπόμενες οφειλές στην εφορία και τα υπόλοιπα 20 εκατομμύρια υπολογίζονται οι οφειλές από τον χώρο των τηλεοπτικών διαφημίσεων.

«Πρέπει να αντιληφθούν όλοι, ότι όπως ζητάμε από τους πολίτες να πληρώνουν τους φόρους τους, έτσι πρέπει να γίνει και με τους καναλάρχες», τόνισε ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών. «Αντί να δούν την πραγματικότητα επέλεξαν την λάσπη, ότι αυτά τα λέει ο Τρύφων Αλεξιάδης». «Τους προκαλώ», σημείωσε, «όποτε θέλουν και σε όποιο κανάλι θέλουν να τους παραθέσω τα στοιχεία από τα έγγραφα της Γ.Γ. Εσόδων του Κράτους». «Σύμφωνα με τα στοιχεία, καταρρέει η αφήγησή των επιχειρηματιών ότι τα κανάλια στην Αθήνα δεν χρωστούν».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα