Τρ.Αλεξιάδης:Δεν θα μειωθούν μισθοί και συνταξεις-Δεν θα φορολογηθούν τα ενοίκια

20150729120115_img_910914381642971438324542«Οι ρυθμίσεις του νομοσχεδίου είναι από τα προαπαιτούμενα της συμφωνίας» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός για θέματα εσόδων στο υπουργείο Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης σε χθεσινή συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα.

Απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων συμπλήρωσε ότι «είμαστε αναγκασμένοι να πάρουμε τα μέτρα για να γίνει η αξιολόγηση και να πάμε παρακάτω». Εξάλλου, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο μισθωτοί και συνταξιούχοι να παίρνουν το μισό του μισθού ή της σύνταξης σε κάρτα, είπε ότι «το υπουργείο Οικονομικών μελετά μέτρα για να αυξηθεί η χρήση πλαστικού χρήματος. Τόνισε πως δεν πρόκειται να μειωθούν μισθοί, αλλά θα δοθούν κίνητρα για τη χρήση πλαστικού χρήματος. Υπάρχει παράδειγμα από άλλες χώρες ότι, όταν αυξάνεται η χρήση πλαστικού χρήματος, μειώνεται η φοροδιαφυγή».

Ερωτηθείς για το το θέμα της ρύθμισης των 100 δόσεων είπε ότι: «Επανεξετάζουμε τη δυνατότητα πολίτες που έχουν τη δυνατότητα να αποπληρώσουν νωρίτερα την οφειλή τους. Ενώ σε ότι αφορά τα τέλη κυκλοφορίας σκοπός του υπουργείου είναι να γίνουν πιο δίκαια και αναλογικά».

Επίσης γίνονται πιο αυστηρές οι διατάξεις για πρόσβαση στις θυρίδες και δίνονται περισσότερα «όπλα» στη Δικαιοσύνη και τις ελεγκτικές αρχές.

Ο υπουργός είπε αναφορικά με την επιβολή φόρου στα ακίνητα Ελλήνων στο εξωτερικό πως «εξετάζεται ένα τέτοιο ενδεχόμενο, παίρνοντας παράδειγμα και από τη γειτονική Ιταλία».

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης προανήγγειλε σήμερα Τρίτη από τη Βουλή αλλαγές στα σημεία του πολυνομοσχεδίου και ειδικότερα σε ό,τι αφορά την φορολόγηση των εσόδων που προέρχονται από τα ενοίκια.

Αυτό πρακτικά συνεπάγεται ότι, εκτός απρόοπτου, θα ισχύσουν οι παλιοί συντελεστές φορολόγησης 11% και 33% για εισοδήματα έως 12.000 ευρώ και άνω του ποσού αυτού αντίστοιχα.

«Αλλαγές θα κάνουμε στο νομοσχέδιο και θα ακούσουμε τους βουλευτές. Δεν είναι ‘take it or leave it’», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αλεξιάδης για να προσθέσει: «Θα κάνουμε αλλαγές και είμαστε σε διαβουλεύσεις με τα κλιμάκια αυτή την ώρα στο υπουργείο. Για παράδειγμα οι παράγραφοι 5 και 6 του άρ. 2 θα αποσυρθούν».

Αναφερόμενος στο ζήτημα των ανείσπρακτων ενοικίων, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών είπε ότι «δεν μπορούσαμε να συνεχίσουμε την διαδικασία» και συμπλήρωσε: «Το ότι σταματά η εκχώρηση των ενοικίων στο δημόσιο δεν σημαίνει ότι θα φορολογηθούν. Είμαστε σε διαβούλευση για να δούμε με τι θα τα αντικαταστήσουμε».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα