Τραμπ: Χυδαία επίθεση κατά της Χίλαρι

 

O υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για τον προεδρικό θώκο Ντόναλντ Τραμπ χρησιμοποίησε μια χυδαία έκφραση προκειμένου να περιγράψει την ήττα της Χίλαρι Κλίντον από τον νυν πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα στις προκριματικές εκλογές του Δημοκρατικού Κόμματος το 2008 και κατόπιν την χλεύασε σχετικά με το μεγάλο διάστημα που, σύμφωνα με τον ίδιο, εκείνη παρέμεινε στην τουαλέτα κατά τη διάρκεια μιας τηλεοπτικής αναμέτρησης.

«Θα κέρδιζε τον Ομπάμα» είπε ο Τραμπ για την Κλίντον από το Γκραντ Ράπιντς στο Μίσιγκαν των ΗΠΑ.

«… Θα τον νικούσε –ήταν το φαβορί για τη νίκη– ωστόσο εκείνη πήρε…@ (she got schlonged). Έχασε».

Η έκφραση «schlong» είναι μια εβραϊκή λέξη, που χρησιμοποιείται για να αναφερθεί κανείς στην αργκό στα ανδρικά γεννητικά όργανα.

Ο Τραμπ, που προηγείται στις δημοσκοπήσεις στο στρατόπεδο των Ρεπουμπλικάνων ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2016, αναφέρθηκε επίσης στο γεγονός ότι η Χίλαρι Κλίντον άργησε να επιστρέψει στο στούντιο έπειτα από ένα διάλειμμα για να πάει στην τουαλέτα κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής αναμέτρησης των Δημοκρατικών το Σάββατο το βράδυ.

«Νόμιζα ότι εγκατέλειψε» επισήμανε ο Τραμπ.

«Πού πήγε; Πού πήγε η Χίλαρι; Αναγκάστηκαν να ξεκινήσουν την αναμέτρηση χωρίς εκείνη… Γνωρίζω που πήγε. Είναι αηδιαστικό. Δεν θέλω να το συζητήσω» τόνισε ο δισεκατομμυριούχος.

Η Τζένιφερ Παλμιέρι, η διευθύντρια επικοινωνίας της πρώην ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, έστειλε ένα μήνυμα στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter ότι το γραφείο της Κλίντον δεν θα απαντήσει στα σχόλιά του υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων, καταδίκασε ωστόσο με δριμύτητα τις εκφράσεις που χρησιμοποίησε ο Τραμπ.

«Δεν θα απαντήσουμε στον Τραμπ, αλλά όλοι κατανοούμε την ταπείνωση που αυτή η υποτιμητική γλώσσα προκαλεί σε όλες τις γυναίκες» σημείωσε δηκτικά η Παλμιέρι.

Ρεπορτάζ των αμερικανικών τηλεοπτικών δικτύων επισήμαναν μετά το ντιμπέιτ ότι η τουαλέτα των γυναικών βρισκόταν σε μεγαλύτερη απόσταση από την σκηνή σε σύγκριση με εκείνη των ανδρών.

Μια δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos που δημοσιεύτηκε χθες κατέδειξε ότι η Τραμπ θα έχανε από την Κλίντον εάν οι εκλογές για τον Λευκό Οίκο διεξάγονταν σήμερα.

Σύμφωνα με μια δημοσκόπηση του ινστιτούτου Quinnipiac που δημοσιεύτηκε σήμερα 6 στις 10 γυναίκες δηλώνουν ότι θα «ένιωθαν ντροπή» εάν ο μεγιστάνας κατακτούσε τον προεδρικό θώκο των ΗΠΑ, ενώ 4 στους 10 άνδρες που ισχυρίστηκαν το ίδιο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ντόναλντ Τραμπ εκφράζεται χυδαία για τους αντιπάλους του, και δη τις γυναίκες. Το 2011 χρησιμοποίησε τον όρο «schlonged» σε μια συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στην εφημερίδα Washington Post για να αναφερθεί σε μια υποψήφια των Ρεπουμπλικάνων που έχασε από μια υποψήφια των Δημοκρατικών.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕtrump1

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα