Το 84% των Ελλήνων εκτιμά ότι η χώρα θα συνεχίσει να βρίσκεται σε ύφεση

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Σύμφωνα με έρευνα της Nielsen  το 84% των Ελλήνων εκτιμά ότι η χώρα θα συνεχίσει να βρίσκεται σε ύφεση και την επόμενη χρονιά, ενώ το 76% εκφράζει έντονες ανησυχίες για την προσωπική του οικονομική κατάσταση.

Την ίδια ώρα το 30% δηλώνει ότι «δεν του περισσεύουν καθόλου χρήματα», το 38% εκφράζει την ανησυχία του για την εργασιακή του κατάσταση, το 34% για την οικονομική του κατάσταση και το 21% για τα χρέη που διατηρεί. Ο μέσος όρος της Ε.Ε. είναι 21%, 21% και 11% αντίστοιχα.

Αύξηση σημειώνουν και τα ποσοστά ανησυχίας για τη μετανάστευση (19%) και την υγεία(14%).

Το 80% των Ελλήνων δηλώνει ότι προσπαθεί σε σταθερή βάση να περικόψει τα έξοδα του νοικοκυριού του, και κυρίως τις δαπάνες για διασκέδαση, τρόφιμα και ρουχισμό.

Την ίδια ώρα, ο παγκόσμιος δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης ανήλθε στις 98 μονάδες, σημειώνοντας αύξηση στη βόρεια Αμερική (108 μονάδες), στις ασιατικές χώρες του Ειρηνικού και στην Ωκεανία (108 μονάδες). Στον αντίποδα, η καταναλωτική εμπιστοσύνη υποχώρησε στην Αφρική, τη Μέση Ανατολή και τη Λατινική Αμερική.

Μεταξύ των ανησυχιών που διέπουν τους Ευρωπαίους πολίτες, ο φόβος για τις τρομοκρατικές επιθέσεις καταλαμβάνει την πρώτη θέση, ακολουθούμενος από τις ανησυχίες για την οικονομική και εργασιακή ανασφάλεια.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα