Το 63% των Ελλήνων δεν φοβούνται το Grexit

Το 63% των Ελλήνων δεν φοβούνται ένα Grexit, σύμφωνα με τα ευρήματα της διαδικτυακής δημοσκόπησης του Bridging Europe και το 80% των συμμετεχόντων στην έρευνα δηλώνει ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα, κατά τη διάρκεια των χρόνων της λιτότητας είναι η ανεργία.

bridging_europe_-_dimoskopisi_-_grexit_copy

 

Ειδικότερα, στην ερώτηση “φοβάστε ένα grexit;”, το 63% απαντά “όχι”, έναντι 29% που απαντά “ναι”, ενώ το 8% όσων συμπλήρωσαν το ερωτηματολόγιο της έρευνας απάντησαν “Δεν γνωρίζω/Δεν απαντώ”.

Επιπλέον, στους θεσμούς καταλογίζει το 69% των συμμετεχόντων το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις, το 22% στην ελληνική κυβέρνησης και το 9% δηλώνει ότι η ευθύνη είναι κοινή.

Στην ερώτηση “ποι θεωρείτε ως το μεγαλύτερο πρόβλημα, κατά τη διάρκεια των χρόνων της λιτότητας;”, η συντριπτική πλειονότητα των συμμετεχόντων (80%) απαντά “η ανεργία”, ενώ με μεγάλη διαφορά ακολουθούν τα προβλήματα της “πολιτικής σταθερότητας” (9%), “υγείας” (8%) και της “κοινωνικής αναταραχής” (3%).

Τέλος, στην ερώτηση “η ελληνική οικονομία θα λειτουργούσε καλύτερα υπό ένα νέο πακέτο λιτότητας ή ενός Grexit;”, το 71% απαντά “με κανένα από αυτά”, το 17% προτιμά το Grexit και το 12% το πακέτο λιτότητας.

Σημειώνεται ότι η έρευνα διενεργήθηκε κατά το διάστημα 16-19 Ιουνίου, σε δείγμα 1807 πολιτών, στην Ελλάδα και οι συμμετέχοντες ήταν από 22 έως και 45 χρονών.

 Το 63% των Ελλήνων δεν φοβούνται το Grexit

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα