Το υπουργείο Υγείας λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα για να υπάρχει επάρκεια στα φάρμακα

Όλα τα απαραίτητα μέτρα λαμβάνει το υπουργείο Υγείας, ώστε οι πολίτες σε κάθε σημείο της χώρας να έχουν πρόσβαση στα απαραίτητα φάρμακα.

kouroumpliss-thumb-large

 

 

 

 
Συγκεκριμένα, μετά από συνεχείς συσκέψεις και επαφές με όλους τους θεσμούς που εμπλέκονται στο χώρο του φαρμάκου, ο υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, τους ζήτησε να συνεχίσουν να διαθέτουν τα φάρμακα με τον ίδιο ρυθμό που έκαναν και πριν τις τελευταίες εξελίξεις.

Στόχος είναι, όπως είπε ο υπουργός, να μην λείψει κανένα φάρμακο από τα φαρμακεία, τα νοσοκομεία και κανένας πολίτης να μην βρεθεί ακάλυπτος. Η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας, η Ομοσπονδία Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών Ελλάδας, καθώς και εκπρόσωποι των φαρμακαποθηκών, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, διαβεβαίωσαν τον κ. Κουρουμπλή ότι δεν θα υπάρξουν εκτροπές και του είπαν ότι θα συνεργαστούν προκειμένου να διατηρηθεί το στοκ των 90 ημερών σε φάρμακα, το οποίο ισχύει σε κάθε περίπτωση.

Παράλληλα, το υπουργείο Υγείας έδωσε εντολή στον ΕΟΠΠΥ να αρχίσει να εξοφλεί μέρος των οφειλών του προς τρίτους. Συγκεκριμένα, θα ανακοινωθεί άμεσα το ποσό το οποίο θα διατεθεί σε φαρμακοποιούς και φαρμακοβιομηχανίες.

Ο υπουργός Υγείας ενημέρωσε για το θέμα και το Μέγαρο Μαξίμου, πηγές του οποίου διαβεβαιώνουν και από τη μεριά τους, ότι υπάρχει επάρκεια φαρμάκων και ότι η αγορά κινείται σε κανονικά πλαίσια.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα