Το ταξίδι του DNA- «Επιστημονικός αντιρατσισμός»(Βίντεο)

Η είσοδος στο άδυτο των αδύτων της ύπαρξης και της ταυτότητας είναι γεμάτη εκπλήξεις. Τολμάς να κάνεις το ταξίδι του DNA; (Vid)

Το ‘The DNA Journey’ είναι ένα πείραμα για την ποικιλομορφία του γενετικού μας υλικού που ανατρέπει τον μύθο της μίας και απόλυτης εθνικότητας. Για τις ανάγκες του πειράματος εθελοντές από διαφορετικά μέρη του κόσμου έδωσαν δείγμα του σάλιου τους προς ανάλυση, με σκοπό να μάθουν ποιες είναι οι πραγματικές τους ρίζες.

AdTech Ad“Πώς θα αισθανόσασταν αν κάνατε ένα ταξίδι με βάση το DNA σας;”, τους ρωτά η ερευνήτρια και από εκείνη τη στιγμή κι έπειτα όλη η κοσμοθεωρία τους θα ανατραπεί, καθώς θα αντικρίσουν ορισμένες εντελώς νέες και αναπάντεχες όψεις του DNA χάρτη τους.

Θα καταδυθούν στα άδυτα του παρελθόντος τους και  θα ανακαλύψουν ότι ο καθένας τους είναι ένα κράμα πολλών και διαφορετικών εθνικοτήτων, οι οποίες ενίοτε συγκλίνουν κιόλας. Το πόρισμα της έρευνας καταρρίπτει συθέμελα τα επιχειρήματα όσων αναζητούν διαφορές μεταξύ των ανθρώπων στη βάση της ράτσας, της φυλής ή του χρώματος του δέρματος αφού, όπως φαίνεται, όλοι οι άνθρωποι έχουν κοινή γενετική ταυτότητα.

“Δεν θα υπήρχε κανένα τέτοιο πράγμα όπως ο εξτρεμισμός στον κόσμο, αν οι άνθρωποι γνώριζαν την κληρονομιά τους. Ποιος θα ήταν τόσο ανόητος ώστε να πιστεύει σε καθαρές φυλές;”, λέει χαρακτηριστικά μία από τις συμμετέχουσες στο πείραμα.

Δείτε παρακάτω το συγκλονιστικό βίντεο που εξυμνεί την υπέρβαση των συνόρων και την αποδοχή της ετερότητας. Τελικά, αυτά που μας ενώνουν είναι πολλά περισσότερα από αυτά που νομίζουμε ότι μας χωρίζουν…

Πηγή κειμένου:News247.gr

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα