Το προσφυγικό στο επίκεντρο της συνάντησης Τσίπρα-Γκουτέρες

2386463

Το προσφυγικό βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον ύπατο αρμοστή του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες Αντόνιο Γκουτέρες.

Ο κ. Γκουτέρες μετέφερε στον πρωθυπουργό τις καλές εντυπώσεις του από την επίσκεψή του στην Λέσβο όπου είδε από κοντά την διαχείριση του τεράστιου αυτού προβλήματος.

“Είμαι Πορτογάλος, οπότε καταλαβαίνω την κατάσταση. Στη χώρα μου κι εδώ είναι το ίδιο”, είπε ο κ. Γκουτέρες και πρόσθεσε πως διαπίστωσε ανθρωπιά και αυτό είναι το πιο εντυπωσιακό. “Βλέπουμε ότι οι άνθρωποι παίρνουν φροντίδα”, είπε και επισήμανε ότι “ο κόσμος θέλει να εκφράσει την αλληλεγγύη του και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Τα προβλήματα μπορούν να λυθούν. Αν δεν υπάρχει ανθρωπιά δεν γίνεται τίποτα” επανέλαβε ο ύπατος αρμοστής του ΟΗΕ, υπογραμμίζοντας πως αυτό είναι ένα καλό παράδειγμα για την Ευρώπη.

Ο Αλέξης Τσίπρας από την πλευρά του,ανέφερε πως «Είναι μια δύσκολη κατάσταση, αλλά κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε».Επίσης τόνισε  «Και στην Ελλάδα υπήρχαν εξαρχής δυσκολίες, αλλά η διαφορά μεταξύ προσφύγων και μεταναστών είναι ξεκάθαρη τώρα»ενώ πρόσθεσε  πως οι Έλληνες έχουν την εμπειρία των προσφύγων, διότι στο παρελθόν πολλοί Έλληνες ήλθαν από το Αιγαίο ως πρόσφυγες.

«Έτσι, υπάρχει στο μυαλό μας η έννοια του τι σημαίνει να είσαι πρόσφυγας. Γι’ αυτό πιστεύω ότι ο κόσμος κινητοποιείται, ειδικά στη Μυτιλήνη» επισήμανε ο πρωθυπουργός, ο οποίος ανεφέρθηκε στον ρόλο των τοπικών αρχών, που, όπως σημείωσε, προσπαθούν να κάνουν ότι καλύτερο μπορούν.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα