Το προξενείο των ΗΠΑ στην Πόλη αναμένει φασαρίες

USA-PROXENEIO-TURKEY-POLH01Το Γενικό Προξενείο των ΗΠΑ στην Κωνσταντινούπολη ανακοίνωσε σήμερα ότι αναμένει διαδηλώσεις κοντά στις εγκαταστάσεις του μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος που έγινε την Παρασκευή στην Τουρκία και προειδοποίησε τους αμερικανούς πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή.Τούρκοι πραγματοποιούν πορείες και διαδηλώνουν από το πρωί του Σαββάτου σε δημόσιους χώρους επιδεικνύοντας την υποστήριξή τους προς τον πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν.

Η Τουρκία ζητεί από τις ΗΠΑ να εκδώσουν έναν εξόριστο ιεροκήρυκα, τον Φετουλάχ Γκιουλέν, για τον οποίο υποστηρίζει πως βρισκόταν πίσω από την απόπειρα πραξικοπήματος.

Ο Γκιουλέν αρνείται οποιαδήποτε ανάμιξη και η Ουάσινγκτον λέει πως η Άγκυρα πρέπει να παρουσιάσει πραγματικά στοιχεία πριν της τον παραδώσει. Στο Twitter, ορισμένοι λογαριασμοί καλούσαν τους χρήστες να συναντηθούν στο Προξενείο τη Δευτέρα στις 2 μ.μ. (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας).

Το προξενείο και η πρεσβεία στην Άγκυρα έχουν ήδη ακυρώσει ραντεβού για βίζα που ήταν προγραμματισμένα για σήμερα “εξαιτίας των πρόσφατων γεγονότων”, σύμφωνα με τον λογαριασμό του προξενείου στο Twitter.

 

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα