Το Παρίσι ανακοίνωσε τη συμμετοχή Ολάντ στη Σύνοδο του Νότου στην Αθήνα

ImageHandler (4)Η Γαλλία επιβεβαίωσε τη διεξαγωγή στην Ελλάδα μιας «συνόδου της Νότιας Ευρώπης» με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, στην οποία θα συμμετάσχει ο Γάλλος πρόεδρος

Η Γαλλία επιβεβαίωσε σήμερα τη διεξαγωγή «στις αρχές Σεπτεμβρίου» στην Ελλάδα μιας «συνόδου της Νότιας Ευρώπης» με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, στην οποία θα συμμετάσχει ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.

«Θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου μια σύνοδος της Νότιας Ευρώπης, η οποία έχει προταθεί από τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και την οποία ο Φρανσουά Ολάντ αποδέχθηκε», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στεφάν Λε Φολ.

Ελληνική κυβερνητική πηγή είχε δηλώσει στις αρχές Αυγούστου στο Γαλλικό Πρακτορείο πως η Ελλάδα ετοιμάζει μια σύνοδο κορυφής των χωρών της νότιας Ευρώπης για να συζητηθούν τα οικονομικά και τα μεταναστευτικά προβλήματα.

Η σύνοδος αυτή ενδέχεται να πραγματοποιηθεί στις 9 Σεπτεμβρίου, ενώ σε αυτή έχουν προσκληθεί η Κύπρος, η Γαλλία, η Μάλτα, η Ιταλία, η Πορτογαλία και η Ισπανία.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα