Τουρκία:13 συλλήψεις για την επίθεση στο Ατατούρκ

5774e209c36188b6348b459bΗ τουρκική αστυνομία προφυλάκισε 13 άτομα, τα τρία από τα οποία είναι αλλοδαποί, σε σχέση με την επίθεση στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινουπολης, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

Η αστυνομία διεξήγαγε έρευνες για τον εντοπισμό πυρήνων της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στην Κωνσταντινούπολη και τη Σμύρνη, μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, δύο ημέρες μετά την τριπλή επίθεση αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης, όπου 42 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Ομάδες της υπηρεσίας αντιτρομοκρατίας της αστυνομίας υπό την καθοδήγηση αξιωματικών των ειδικών δυνάμεων πραγματοποίησαν αρκετές εφόδους σε φτωχογειτονιές της Κωνσταντινούπολης, ανάμεσά τους οι εργατικές συνοικίες Πεντίκ, Μπασακσεχίρ και Σουλτανμπεϊλί, μετέδωσε το Ανατολή, χωρίς να επικαλείται τις πηγές του. Εννέα ύποπτοι, που πιστεύεται ότι είχαν επαφή με μέλη του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, τέθηκαν υπό κράτηση μετά τις εφόδους που έγιναν τα ξημερώματα σε τέσσερις περιοχές της Σμύρνης, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για χρηματοδότηση, στρατολόγηση και προμήθεια επιμελητειακής υποστήριξης στη σουνιτική σκληροπυρηνική οργάνωση.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα