Τουρκία προς ΗΠΑ:«Κόψτε τους δεσμούς με τους κούρδους αντάρτες»

USA-Turkey_Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας κατηγόρησε σήμερα τις ΗΠΑ ότι προβαίνουν σε αντικρουόμενες ανακοινώσεις για την κουρδική πολιτοφυλακή στη Συρία (YPG), λέγοντας παράλληλα πως το να χρησιμοποιούνται τέτοιες ομάδες στην μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους αποτελεί ένδειξη αδυναμίας.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος βρίσκεται στην Τιφλίδα, τόνισε πως η Ουάσινγκτον πρέπει να διακόψει τους δεσμούς της με τους κούρδους αντάρτες.

«Η καταφυγή σε τρομοκρατικές ομάδες όπως το YPG στην μάχη κατά του Daesh (Ισλαμικού Κράτους) στη Συρία είναι πάνω απ’ όλα ένδειξη αδυναμίας», δήλωσε συγκεκριμένα. «Όλοι πρέπει να σταματήσουν αυτό το λάθος. Ιδιαίτερα οι σύμμαχοί μας, οι ΗΠΑ, πρέπει να σταματήσουν αυτό το λάθος αμέσως».

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε χθες πως το YPG, σε συνεργασία με μέλη του PKK στην Τουρκία, βρίσκεται πίσω από την βομβιστική επίθεση στην Άγκυρα την Τετάρτη το βράδυ, από την οποία έχασαν τη ζωή τους 28 άνθρωποι. Το πολιτικό σκέλος του YPG, το PYD, αρνήθηκε την εμπλοκή του.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα