Τουρκία:Το κυβερνών κόμμα και η αντιπολίτευση συμφώνησαν για αναθεώρηση του Συντάγματος

20CFAF5E41CEA5A0EB9195884B8C121FΟ πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ δήλωσε το βράδυ της Δευτέρας ότι τα πολιτικά κόμματα της χώρας του συμφώνησαν πως είναι ανάγκη να υπάρξει αναθεώρηση του Συντάγματος. «Όλα τα μεγάλα κόμματα είναι έτοιμα για να αρχίσουμε να εργαζόμαστε πάνω σε ένα νέο Σύνταγμα», είπε ο Γιλντιρίμ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στην Άγκυρα, έπειτα από μήνες πολιτικού αδιεξόδου στο ζήτημα αυτό.

Η πρόθεση όλων των κομμάτων είναι πλέον να αναθεωρηθεί το Σύνταγμα μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, συνέχισε ο Γιλντιρίμ, μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου υπό τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στο ζήτημα αυτό η κυβέρνηση, τα κόμματα της αντιπολίτευσης, οι μη κυβερνητικές οργανώσεις και τα μέσα ενημέρωσης πλέον συμφωνούν, εκτίμησε. Η στρατοχωροφυλακή και το λιμενικό σώμα, που τελούσαν υπό τη διοίκηση του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας, θα αναφέρονται στο εξής στο υπουργείο Εσωτερικών, είπε ακόμη ο Γιλντιρίμ στους δημοσιογράφους.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα