Τουρκία:Τουλάχιστον 23 αντάρτες του PKK σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις με τον στρατό

320_182_87040

Είκοσι τρεις μαχητές του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) έχασαν τη ζωή τους από πυρά του τουρκικού στρατού, σε συγκρούσεις στην ανατολική Τουρκία, όπως ανακοίνωσε σήμερα το γενικό επιτελείο στρατού της γειτονικής χώρας.

Πηγές στις υπηρεσίες ασφαλείας ανέφεραν ότι μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα βομβάρδισαν μια ορεινή, δασώδη περιοχή στην επαρχία Τουντζελί, αφού προηγουμένως μη επανδρωμένα, τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη είχαν εντοπίσει εκεί μια ομάδα αποτελούμενη από περίπου 20 αντάρτες του PKK.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των ενόπλων δυνάμεων οι τρεις από τους αντάρτες σκοτώθηκαν από τον αεροπορικό βομβαρδισμό.

Χιλιάδες αντάρτες και εκατοντάδες πολίτες και στρατιώτες έχουν σκοτωθεί από το περασμένο καλοκαίρι, μετά την κατάρρευση της εκεχειρίας που είχε κηρύξει το PKK. Η τουρκική πολεμική αεροπορία πλήττει τακτικά θέσεις της οργάνωσης αυτής τους τελευταίους μήνες και κυρίως τις βάσεις της στο βόρειο Ιράκ.

Σε άλλες περιοχές της νοτιοανατολικής Τουρκίας, ο στρατός σκότωσε οκτώ μαχητές του PKK στο Σιλβάν, έξι στη Νουσαϊμπίν και άλλους τρεις στις πόλεις Σιρνάκ και Γιουσκέκοβα την Παρασκευή, ανέφερε η ανακοίνωση του στρατού σήμερα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα