Τουρκία:Η σύζυγος του δημοσιογράφου Τζαν Ντουντάρ εμποδίστηκε να φύγει από την χώρα

apopeira-dolofonias-dimosiografou-tis-tzoumxouriet.w_l1472909152Η σύζυγος του πρώην αρχισυντάκτη της μεγαλύτερης αντιπολιτευόμενης εφημερίδας της Τουρκίας, της Cumhurieyet, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε φυλάκιση για ένα ρεπορτάζ όπου αποκάλυπτε “κρατικά μυστικά”, εμποδίστηκε σήμερα να φύγει από τη χώρα για να πάει στη Γερμανία όπου, κατά πάσα πιθανότητα, ζει πλέον ο άνδρας της αναφέρουν τούρκικα μέσα ενημέρωσης.
Η πληροφορία αυτή επιβεβαιώθηκε κατόπιν από τον ίδιο τον Τζαν Ντουντάρ μέσω του Twitter.
Τρεις εβδομάδες αφότου ο Ντουντάρ αναγκάστηκε να παραιτηθεί από τη θέση του στην εφημερίδα, η σύζυγός του, η Ντιλέκ Ντουντάρ, πήγε στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης για να φύγει για το Βερολίνο, όμως της είπαν ότι δεν μπορούσε να επιβιβαστεί στο αεροπλάνο. Το διαβατήριό της, που είχε ακυρωθεί τον περασμένο μήνα, κατασχέθηκε.
“Κρατούν όμηρο τη σύζυγό μου. Αυτός είναι ο νόμος της ζούγκλας. Όμως μάταια. Ούτε εγώ, ούτε μια γυναίκα που ρίχτηκε πάνω σε ένα όπλο θα τρομάξουμε” έγραψε στο Twitter ο Τζαν Ντουντάρ.

Ο δημοσιογράφος αναφερόταν στο γεγονός ότι η Ντιλέκ Ντουντάρ δεν δίστασε να ριχτεί πάνω σε έναν ένοπλο που προσπάθησε να σκοτώσει τον ίδιο έξω από ένα δικαστήριο, τον περασμένο Μάιο.

Ο Τζαν Ντουντάρ έχει καταδικαστεί σε φυλάκιση 5 ετών και 10 μηνών για “αποκάλυψη κρατικών μυστικών”, για μια υπόθεση που αφορούσε μεταφορά όπλων στη Συρία από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες. Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε προειδοποιήσει ότι ο δημοσιογράφος “θα πλήρωνε βαρύ τίμημα” για το ρεπορτάζ αυτό.
Αφέθηκε ελεύθερος εν αναμονή της εκδίκασης της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό και πλέον βρίσκεται στο εξωτερικό, πιθανότατα στη Γερμανία. Τον περασμένο μήνα ανακοίνωσε ότι δεν σκοπεύει να επιστρέψει στην Τουρκία για τη δίκη του, με δεδομένη την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη χώρα. “Το να εμπιστεύεται κανείς αυτή τη δικαιοσύνη είναι σαν να βάζει το κεφάλι του στη λαιμητόμο”, εξήγησε σε ένα άρθρο του που έφερε τον τίτλο “Ήρθε η ώρα να πούμε αντίο”.
Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα