Τουλάχιστον 100 μέλη της αλ Κάιντα σκοτώθηκαν σε επιδρομή των ΗΠΑ στη Συρία

Επιδρομή που εξαπέλυσαν αεροσκάφη των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στη δυτική Συρία είχε αποτέλεσμα να εξοντωθούν πάνω από 100 μέλη της αλ Κάιντα, δήλωσαν αξιωματούχοι του αμερικανικού Πενταγώνου.

Ο βομβαρδισμός έγινε χθες, μία ημέρα πριν τελειώσει η θητεία του πρώην προέδρου Μπαράκ Ομπάμα και μία ημέρα αφού πάνω από 8ο τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος σκοτώθηκαν σε αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ στη Λιβύη.

Ένας αξιωματούχος, μιλώντας υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, είπε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς πως στην επιδρομή αυτή ενεπλάκη κυρίως ένα βομβαρδιστικό
B-52 το οποίο έριξε 14 βόμβες.

Άλλες πηγές ανέφεραν πως στην επιδρομή πήραν επίσης μέρος τηλεκατευθυνόμενα, μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAVs).

Ο αξιωματούχος που μίλησε στο Ρόιτερς ανέφερε πως η επιδρομή έγινε στην επαρχία Ιντλίμπ, δυτικά του Χαλεπιού, και ότι το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας θεωρεί πως δεν υπήρξαν απώλειες μεταξύ των αμάχων.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε χθες ότι μια αεροπορική επιδρομή είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν πάνω από 40 μέλη της οργάνωσης Μέτωπο Κατάκτησης της Συρίας (Τζαμπχάτ Φάταχ αλ Σαμ) στη βορειοδυτική Συρία, χωρίς να είναι σε θέση να διευκρινίσει ποια δύναμη την εξαπέλυσε.

Δεν είναι σαφές εάν πρόκειται για την ίδια επιδρομή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα