Τοποθέτηση Αμανατίδη για την ανάγνωση του Κορανίου στην Αγία Σοφία

hknhklΗ ανάγνωση του Κορανίου μέσα στην Αγιά Σοφιά είναι μία έμμεση μετατροπή του μνημείου σε ισλαμικό τέμενος, ανέφερε, μιλώντας στην εκπομπή της Κάτιας Μακρή στον Realfm 97,8 ο Γιάννης Αμανατίδης.

Ερωτηθείς τι περιθώρια αντιδράσεων έχει η ελληνική πλευρά στο ζήτημα αυτό, ο υφυπουργός Εξωτερικών είπε: «Μία αντίδραση ήταν η ανακοίνωση, η όποια ήταν κατηγορηματική, του υπουργείου Εξωτερικών, η δεύτερη κίνηση, η οποία γίνεται από το υπουργείο Εξωτερικών είναι η αποστολή επιστολής στη γενική γραμματέα της Unesco, την κ. Μπόκοβα και αναμένουμε τις αντιδράσεις της ίδιας της επιτροπής της Unesco».

«Σήμερα», συνέχισε, «γινόταν μία σύσκεψη της επιτροπής μετανάστευσης της ελληνικής εθνικής επιτροπής για την Unesco, με την παρουσία ενός στελέχους της ίδιας της Unesco, της κ. Χολμς. Με αφορμή τη συνεδρίαση αυτή για το προσφυγικό και τη βοήθεια που μπορεί να δώσει η Unesco στην Ελλάδα, έθεσα και το ζήτημα αυτό, έτσι ώστε να περιμένουμε και την απάντηση από την ίδια την κ. Μπόκοβα».

Και συμπλήρωσε ο ίδιος: «Νομίζω ότι η ανάγνωση του Κορανίου είναι μία έμμεση μετατροπή σε ισλαμικό τέμενος, παραβιάζει όντως τις αρχές του σύγχρονου ευρωπαϊκού δικαίου και νομίζω ότι πρέπει να σταματήσει».

Πηγή:enikos

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα