Τον δρόμο της ελευθερίας αναζητούν πλέον οι πρόσφυγες μέσω Κροατίας

Το πρώτο κύμα μεταναστών και προσφύγων έφτασε στην Κροατία, ακολουθώντας τη νέα διαδρομή προς τα βόρεια κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μία ημέρα μετά το κλείσιμο των συνόρων της Ουγγαρίας με τη Σερβία.

Περίπου 150 μετανάστες εισήλθαν στο κροατικό έδαφος, που αποτελεί ταυτόχρονα έδαφος της Ε.Ε., από τη γειτονική Σερβία.

Η Κροατία δηλώνει έτοιμη να τους δεχτεί και να τους οδηγήσει προς την κατεύθυνση στην οποία θέλουν να κινηθούν.

Πολλοί μετανάστες και πρόσφυγες – κυρίως Σύροι – θέλουν να φθάσουν στη Γερμανία.

Συνοριακοί περιορισμοί και έλεγχοι έχουν επιβληθεί μεταξύ ευρωπαϊκών χωρών το τελευταίο διάστημα λόγω της μεταναστευτικής κρίσης, η οποία έχει προκαλέσει ρήγμα στο εσωτερικό της Ε.Ε..

Εκατοντάδες μετανάστες παραμένουν εγκλωβισμένοι στην ύπαιθρο ή σε καταυλισμούς, κοντά στα σερβικά σύνορα με την Ουγγαρία.

Την Τρίτη, η ουγγρική κυβέρνηση κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης δύο νότιες περιφέρειές της, με ανάπτυξη αστυνομίας και στρατού, ώστε να εφαρμόσει τη νέα νομοθεσία η οποία μετατρέπει σε ποινικό αδίκημα το να διασχίσει κανείς παράνομα τα σύνορά της, παραβιάζοντας τον φράχτη τον οποίο έχει υψώσει.

Η αστυνομία σφράγισε σιδηροδρομικό πέρασμα κοντά στο Ρόζκε, το οποίο είχαν χρησιμοποιήσει δεκάδες χιλιάδες μετανάστες για να εισέλθουν στο ουγγρικό έδαφος και συνακόλουθα στον χώρο ελεύθερης μετακίνησης της ζώνης Σένγκεν.

.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα