Τι περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα του Οκτωβρίου

polynomosxedioΤο πολυνομοσχέδιο για τα  «Μέτρα για την εφαρμογή της συμφωνίας δημοσιονομικών στόχων και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων» δημοσιεύτηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου για δημόσια διαβούλευση, η οποία και θα ολοκληρωθεί στις 9 το πρωί της Δευτέρας.

Το πολυνομοσχέδιο με όλα τα προαπαιτούμενα μέτρα περιλαμβάνει σωρεία μεταρρυθμίσεων,που αφορούν μεταξύ άλλων,τα όρια συνταξιοδότησης, τις τιμές των φαρμάκων,την αγορά φυσικού αερίου,καθώς και τη φορολογία στα ενοίκια και  την ρύθμιση των 100 δόσεων.

Ενδεικτικά,προβλέπει την αύξηση της φορολογίας των ενοικίων στο 15% για εισοδήματα έως 12.000 ευρώ και στο στο 35% για τα υψηλότερα, καθώς και την εφαρμογή όλων των ασφαλιστικών διατάξεων που περιορίζουν τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις και θέτουν σε εφαρμογή τα γενικά όρια ηλικίας που είναι το 62ο  έτος με 40 χρόνια ασφάλισης και το 67ο έτος με 15 ή περισσότερα χρόνια ασφάλισης.

Μεγάλο μέρος του νομοσχεδίου αποτελεί το κομμάτι για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς με  τα πρόστιμα  και τις κατασχέσεις, ακόμη και τραπεζικών θυρίδων, για την μη απόδοση ΦΠΑ, να γίνονται ακόμα πιο αυστηρά.

Το νομοσχέδιο υπογράφουν οι δύο αναπληρωτές υπουργοί Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης και Γιώργος Χουλιαράκης.

Διαβάστε αναλυτικά το πολυνομοσχέδιο

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα