Τι είπαν Μεϊμαράκης – Λαφαζάνης

Κατά τη συνάντηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλη Μεϊμαράκη με τον πρόεδρο της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτη Λαφαζάνη, επιβεβαιώθηκε όπως ήταν αναμενόμενο ότι οι ιδεολογικές διαφορές των δύο κομμάτων είναι αγεφύρωτες, κοινός όμως “στόχος” και των δύο (από διαφορετική ιδεολογική πλευρά) είναι ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ.Μεϊμαράκης και ο κ.Λαφαζάνης διαφώνησαν με την επιλογή του πρωθυπουργού να πάει σε εκλογές-εξπρές. Είχαν μάλιστα χαρακτηριστικό διάλογο μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες πριν την συνάντηση τους στο γραφείου του έχοντα την εντολή μέχρι τη Δευτέρα προέδρου της ΝΔ στη Βουλή.

“Εκλογές- εξπρές αυγουστιάτικα” είπε με το χαρακτηριστικό του στυλ ο κ.Μεϊμαράκης. “Μεγάλη δημοκρατία, μεγάλη δημοκρατία”σχολίασε εξίσου αιχμηρά ο κ.Λαφαζάνης.  “Ήθελε και 13 Σεπτεμβρίου”, του έδωσε νέα “πάσα” ο κ.Μεϊμαράκης. “Από τις 6 Σεπτεμβρίου” πρόσθεσε ο κ.Λαφαζάνης.

Οι δύο τους όμως δε συμφώνησαν προφανώς σε τίποτε άλλο. Όπως είπε και ο πρόεδρος της ΛΑΕ μετά τη συνάντηση που κράτησε λιγότερο από 40 λεπτά, “έχουμε αγεφύρωτες, χαώδεις διαφορές με τη ΝΔ” και είπε πως είχαν μία “ειλικρινή ανταλλαγή απόψεων” με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ.Λαφαζάνης επανέλαβε στις δηλώσεις του το σχόλιο για “αυγουστιάτικες εκλογές-εξπρές” κάνοντας λόγο για βαθύτατη αντιδημοκρατική διαδικασία και υποστηρίζοντας ότι “φοβούνται τον ελληνικό λαό και θέλουν να τον αποπροσανατολίσουν”.

Συνέχισε λέγοντας ότι τα μνημόνια φέρνουν σκληρή λιτότητα και είναι φυτώρια ανεργίας και εθνικής υποτέλειας, σημειώνοντας ότι οι διαφορές της ΛΑΕ με τα κόμματα που ακολουθούν μνημονιακές πολιτικές είναι διαφορές στρατηγικής και ότι συνεπώς με τα κόμματα αυτά δεν υπάρχει απολύτως κανένα έδαφος συνεργασίας.

Εκτίμησε ότι από την παρούσα Βουλή δεν υπάρχει δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης και δήλωσε βέβαιος ότι “Η επόμενη Βουλή θα είναι γνήσια αντιμνημονιακή Βουλή και όχι μαϊμού, θα είναι σε σύγκρουση με δανειστές”.

Ο κ.Λαφαζάνης προανήγγειλε ότι θα λάβει την εντολή και θα αξιοποιήσει το τριήμερο χρονικό περιθώριο γιατί πρόκειται για μία ουσιαστική και όχι τυπική διαδικασία. Επιβεβαίωσε ότι κατά το τριήμερο που θα έχει την εντολή θα πραγματοποιήσει κυρίως συναντήσεις με κοινωνικούς φορείς, με εκπροσώπους του κόσμου της εργασίας, των αγροτών των μικρομεσαίων επιχειρηματιών, “αυτών των κοινωνικών δυνάμεων που πλήττονται από το μνημόνιο”.

Δήλωσε ότι θα επιδιώξει να δει όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, πλην της ΧΑ, ακόμη και τον κ.Τσίπρα.

Υπερασπίστηκε δε τη Ζωή Κωνσταντοπούλου στην κόντρα της με Μαξίμου και Προεδρία της Δημοκρατίας, λέγοντας πως η Πρόεδρος της Βουλής κινείται θεσμικά στηρίζει τη δημοκρατική λειτουργία της Βουλής κ πολιτεύματος και ότι: “Η Βουλή πρέπει να παραμείνει λειτουργούσα κ ζωντανή έως ότου προκηρυχθούν εκλογές. Δεν επιτρέπεται να αγνοείται η Βουλή ειδικά στο θέμα των εντολών και πριν ορισμένοι εκτοξεύσουν κατηγορίες κατά της Προέδρου της Βουλής ας αναλογιστούν τα αντιδημοκρατικά εκτρώματα στα οποία συμμετέχουν”.

Είπε πάντως ότι η συνάντηση του με την κ.Κωνσταντοπούλου ήταν σε θεσμικό επίπεδο και ότι δε συζητήθηκε το ενδεχόμενο ένταξης της στη ΛΑΕ, προσθέτοντας όμως ότι: “Αυτά θα συζητηθούν εν καιρώ”.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα