Τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν διευκρινίσεις για τις αποδείξεις

Αλλαγές στο φορολογικό καθεστώς των 24 εταιρειών του διαδικτυακού τζόγου, αλλά και αποφάσεις που θα διευκρινίζουν τι θα γίνει με τις αποδείξεις, τόσο τις παλαιές, όσο και του 2016, προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης απαντώντας στη Βουλή σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη.ÁÐÏÄÅÉÎÅÉÓ ËÉÁÍÉÊÇÓ ÐÙËÇÓÇÓ ÔÁÌÅÉÁÊÇ ÌÇ×ÁÍÇ

Συγκεκριμένα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, μετά από σχετική παρέμβαση του αντιπροέδρου της Βουλής Νικήτα Κακλαμάνη, ανακοίνωσε ότι:

-για τις παλαιές αποδείξεις που έχουν οι φορολογούμενοι «θα υπάρξει ανακοίνωση τις επόμενες ημέρες» στην οποία «θα ξεκαθαρίσουμε για ποια χρόνια και για ποιες κατηγορίες» πρέπει να κρατηθούν οι αποδείξεις.

-για το 2016 ο Τρ. Αλεξιάδης είπε ότι «κρατάμε όλες τις αποδείξεις και θα φέρουμε διάταξη για επέκταση τραπεζικών συναλλαγών».

-για τον διαδικτυακό τζόγο είπε ότι ολοκληρώνονται οι διαβουλεύσεις με τους φορείς για να αναληφθούν «συγκεκριμένες πρωτοβουλίες» ώστε να λήξει το προσωρινό καθεστώς και να πάμε σε καθεστώς με νέες άδειες που θα φέρουν και έσοδα στα δημόσια ταμεία. Ακόμη τόνισε ότι «το νέο αναδιοργανωμένο ΣΔΟΕ θα έχει ειδικό τμήμα για τον παράνομο τζόγο».

Υπενθυμίζεται ότι ο τζίρος του παράνομου τζόγου είναι 5 – 6 δις ευρώ ετησίως, αλλά, όπως αποκάλυψε ο Τρ. Αλεξιάδης, «τα έσοδα από την φορολογία εισοδήματος είναι ασήμαντα και πρέπει να προχωρήσουμε άμεσα σε αλλαγές για να πληρώσουν αυτά που πρέπει». Ενδεικτικά ανέφερε ότι το 2012 οι 24 εταιρείες πλήρωσαν 31.179 ευρώ, το 2013 περισσότερα από 5.000 ευρώ και το 2014 πλήρωσαν 27.366 ευρώ.

Για άλλη μία φορά ο Τρ. Αλεξιάδης συνέστησε στις τράπεζες να μειώσουν τις προμήθειές τους για τις τραπεζικές συναλλαγές. «Πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι για να πετύχουν οι τραπεζικές συναλλαγές πρέπει να δώσουμε κίνητρα», είπε και πρόσθεσε ότι «επεκτείνουμε τις τραπεζικές συναλλαγές γιατί μέσω αυτής της διαδικασίες θα δώσουμε χτύπημα στη φοροδιαφυγή και το λαθρεμπόριο. Πρέπει το δημόσιο και οι τράπεζες να αλλάξουν λειτουργία σε όσο αφορά το επίπεδο των κατασχέσεων, αλλά και σε επίπεδο προμηθειών».

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα