Τη Ρωσία δείχνει η Κλίντον για τις υποκλοπές στο κόμμα των Δημοκρατικών

U.S. Democratic presidential candidate Hillary Clinton takes a question during a campaign rally at the Derry Boys and Girls Club in Derry, New Hampshire February 3, 2016.  REUTERS/Adrees Latif

Η υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών Χϊλαρι Κλίντον δήλωσε πως οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες παρεισέφρησαν στους υπολογιστές της Εθνικής Επιτροπής των Δημοκρατικών και κατηγόρησε τον Ρεπουμπλικανό αντίπαλό της, Ντόναλντ Τραμπ, ότι δείχνει την υποστήριξή του στον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ,η Κλίντον σε συνέντευξή της στην τηλεοπτική εκπομπή “Fox News Sunday” ,ανέφερε   “Γνωρίζουμε πως οι ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών υπέκλεψαν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου [ι-μέιλ] της DNC και γνωρίζουμε πως φρόντισαν ώστε πολλά από αυτά τα μηνύματα να δημοσιοποιηθούν και γνωρίζουμε πως ο Ντόναλντ Τραμπ έχει δείξει μια πολύ ανησυχητική προθυμία να ενισχύσει τον Πούτιν, να υποστηρίξει τον Πούτιν”.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν κατηγορήσει δημόσια τη Ρωσία ότι βρίσκεται πίσω από την υποκλοπή ι-μέιλ από τους υπολογιστές του Δημοκρατικού Κόμματος. Ωστόσο ειδικοί στην ασφάλεια του κυβερνοχώρου και αξιωματούχοι των ΗΠΑ είπαν πως πιστεύουν ότι η Ρωσία σχεδίασε τη δημοσιοποίηση των ι-μέιλ ώστε να επηρεάσει τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ που θα διεξαχθούν στις 8 Νοεμβρίου.

Όταν ρωτήθηκε αν πιστεύει πως ο Πούτιν θέλει ο Τραμπ να κερδίσει τον Λευκό Οίκο, η Κλίντον είπε ότι δεν πρόκειται να καταλήξει σε αυτό το συμπέρασμα.

“Όμως νομίζω ότι από την παράθεση των γεγονότων προκύπτουν σοβαρά ζητήματα για τη ρωσική ανάμιξη στις εκλογές μας, στη δημοκρατία μας”, δήλωσε η Κλίντον στη συνέντευξη της στο Fox, η οποία ηχογραφήθηκε το Σάββατο (χθες).

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα ανεχθούν κάτι τέτοιο από οποιαδήποτε χώρα, ειδικά μία που θεωρείται αντίπαλος, είπε.

“Το γεγονός ότι ο Τραμπ ενθαρρύνει και πλέκει το εγκώμιο του Πούτιν, παρότι κάτι τέτοιο μοιάζει να είναι μία σκόπιμη προσπάθεια να επηρεάσει τις εκλογές, νομίζω ότι εγείρει θέματα που άπτονται της εθνικής ασφάλειας”, είπε, στην πρώτη συνέντευξή της μετά την ομιλία της στο συνέδριο των Δημοκρατικών την Πέμπτη με την οποία αποδέχθηκε το χρίσμα του κόμματός της.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα