Την Κυριακή η ψήφιση ασφαλιστικού – φορολογικού

ÂÏÕËÇ - ÓÕÆÇÔÇÓÇ ÔÏÕ ÍÓ ÃÉÁ ÔÇÍ ÅÊÐÁÉÄÅÕÓÇ.(EUROKINISSI/ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÓ ÃÉÁÍÍÇÓ)Για την Κυριακή «κλείδωσε» η ψήφιση του ασφαλιστικού-φορολογικού νομοσχεδίου στη Βουλή, μία ημέρα πριν από το προγραμματισμένο για τη Δευτέρα Eurogroup.

Η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής επικύρωσε την κυβερνητική πρόταση, παρά τις έντονες διαφωνίες όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Η συζήτηση θα ξεκινήσει στις 10:00πμ του Σαββάτου και θα ολοκληρωθεί αργά το βράδυ της Κυριακής.

Η επεξεργασία του νομοσχεδίου από τις αρμόδιες Επιτροπής Οικονομικών και Κοινωνικών υποθέσεων αναμένεται να ολοκληρωθεί την Παρασκευή, όταν και θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη ανάγνωση του σχεδίου νόμου.

Κατά τη ταραχώδη σημερινή συνεδρίαση, που βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος κατέθεσε την αναλογιστική μελέτη για τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος –μελέτη που έχει εγκριθεί από τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας και αφορά τα κύρια ταμεία του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, δηλαδή το 90% του ασφαλιστικού συστήματος.

Παράλληλα κατατέθηκαν και τέσσερις ακόμα ειδικές μελέτες, πάνω στις οποίες βασίζονται οι κυβερνητικές προτάσεις. Εκκρεμεί ακόμα, όπως ανέφερε ο κ. Κατρούγκαλος, η αναλογιστική μελέτη για το Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητα Απασχολουμένων που καθυστέρησε λόγω εκτεταμένων νομοτεχνικών βελτιώσεων και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του Μαΐου

«Δεν υπάρχει στην Ευρώπη δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα που να εξασφαλίζει υψηλότερα ποσοστά αναπλήρωσης» τόνισε ο υπουργός Εργασίας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα