«Την επανάσταση στην Ισπανία σχεδίαζε ο Ούγκο Τσάβες μέσω των Podemos»

jtkjidaΤην επανάσταση στην Ισπανία σχεδίαζε ο Ούγκο Τσάβες σύμφωνα με το ισπανικό δίκτυο ABC ,το οποίο  παρουσιάζει τον πρώην πρόεδρο της Βενεζουέλας ως χρηματοδότη των Podemos.

Ειδικότερα,την αποκάλυψη έκανε η ισπανική εφημερίδα ABC δημοσιεύοντας έγγραφα που χρονολογούνται από το 2008, φέρουν την υπογραφή του Τσάβες και αφορούν σε «δωρεές» προς το thinktank “Κέντρο Πολιτικών και Οικονομικών Μελετών” (CEPS) στο οποίο ανήκαν τόσο ο Πάμπλο Ιγκλέσιας όσο και άλλα κορυφαία στελέχη των Podemos.

Ο ίδιος ο Πάμπλο Ιγκλέσιας, επικεφαλής των Podemos, αποκάλεσε «ψέμα» το δημοσίευμα, ενώ απέδωσε τις κατηγορίες σε προσπάθειες «ορισμένων ανθρώπων» να αποτρέψουν μια συνεργασία των Podemos με το Σοσιαλιστικό Κόμμα της Ισπανίας (PSOE).

Στη συνέχεια, ο ίδιος εξαπέλυσε συγκεκριμένες κατηγορίες εναντίον του Υπουργείου Εσωτερικών της χώρας, το οποίο «έχει εξαπολύσει βρώμικο πόλεμο» εναντίον του.

Υπενθυμίζουμε ότι ανάλογες αναπόδεικτες κατηγορίες έχουν εξαπολυθεί και κατά το παρελθόν εναντίον των Podemos με χαρακτηριστικότερες αυτές που ανέφεραν ότι οι Podemos φέρονταν να χρηματοδοτούνται από το Ιράν και την βασκική  οργάνωση ΕΤΑ.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα