Τηλεφωνική επικοινωνία Ολάντ-Τραμπ

7d7b0329d6d732e672fcb9a7ca010d07_mO πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ συνομίλησαν σήμερα σε μια τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν κατά την οποία συμφώνησαν να διευκρινίσουν και να αποσαφηνίσουν τις θέσεις τους σε σημαντικά θέματα όπως για παράδειγμα το Μεσανατολικό και την Ουκρανία, έκανε γνωστό μια πηγή από το περιβάλλον του Φρανσουά Ολάντ.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ,η πηγή ανέφερε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι η τηλεφωνική συνδιάλεξη διήρκησε μεταξύ 7 και 8 λεπτών και πραγματοποιήθηκε σε «καλό κλίμα».

Οι δυο τους «συμφώνησαν να εργαστούν μαζί σε σημαντικά θέματα προκειμένου να αποσαφηνίσουν τις θέσεις τους, όπως σχετικά με τον “πόλεμο κατά της τρομοκρατίας”, την Ουκρανία, τη Συρία, τη συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν και τη συμφωνία για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής που συνάφθηκε στο Παρίσι» επισήμανε η ίδια πηγή.

Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο, επικαλούμενο επίσης μια πηγή από το μέγαρο των Ηλυσίων, οι δύο άνδρες «επισήμαναν την ιστορία και τις αξίες που οι δύο χώρες μοιράζονται, τις σχέσεις φιλίας μεταξύ της Γαλλίας και των ΗΠΑ».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα