Τηλεφωνική επικοινωνία Μέρκελ-Ντράγκι για Ελλάδα

0afec127b15063dbfd487f229e8d85d6_lΟι Merkel – Draghi επικοινώνησαν ενόψει του Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου του 2016
Το ελληνικό ζήτημα βρέθηκε στο επίκεντρο τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν σήμερα (25/11/2016) η Γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel και ο επικεφαλής της ΕΚΤ Mario Draghi.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ, η επικοινωνία Μέρκελ-Ντράγκι πραγματοποιήθηκε ενόψει του Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου του 2016, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι έχει προηγηθεί η αναβολή της συνάντησης του Washington Club στο Βερολίνο (ήταν προγραμματισμένη για σήμερα) όπου στο επίκεντρο θα βρισκόταν το θέμα του ελληνικού χρέους αλλά και η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.
Εξάλλου, επισημαίνεται ότι χθες (24/11/2016) επικοινώνησαν τηλεφωνικά και οι Αλέξης Τσίπρας – Jean-Claude Juncker, οι οποίοι συζήτηκαν για την πορεία του προγράμματος και την πρόοδο στην ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά, ήταν ένα «χρήσιμο» και «εποικοδομητικό» τηλεφώνημα, καθώς η «δεύτερη αξιολόγηση οδεύει προς ολοκλήρωση» και ιδιαίτερα ενόψει της επίσκεψης του επιτρόπου Μοσκοβισί στην Αθήνα, την επόμενη Δευτέρα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα