Τζιχαντιστές της αλ-Κάιντα λιθοβόλησαν μέχρι θανάτου μια γυναίκα

Τζιχαντιστές της Αλ-Κάιντα στην Υεμένη λιθοβόλησαν μέχρι θανάτου μια γυναίκα αφού την κατηγόρησαν για “μοιχεία” και “πορνεία” στην πόλη Μουκάλα (νοτιοανατολική Υεμένη), την οποία ελέγχουν, έγινε σήμερα γνωστό από πολλούς αυτόπτες μάρτυρες.1880603

Ο λιθοβολισμός -κάτι σπάνιο στην Υεμένη- πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Οπλισμένοι άνδρες “έβαλαν την γυναίκα μέσα σε μια τρύπα στη μέση της αυλής ενός στρατιωτικού κτιρίου και τη λιθοβόλησαν μέχρι θανάτου παρουσία δεκάδων κατοίκων” της Μουκάλα, πρωτεύουσας της επαρχίας Χαντραμούτ, αφηγήθηκε ένας αυτόπτης μάρτυρας.

Οι τζιχαντιστές της αλ-Κάιντα επωφελήθηκαν από το χάος που επικρατεί εξαιτίας του πολέμου στη Υεμένη για να καταλάβουν τον Απρίλιο τη Μουκάλα, όπου έχουν επιβάλει τον νόμο τους.

Την Κυριακή λιθοβόλησαν αυτή τη γυναίκα επικαλούμενοι την ετυμηγορία που είχε εκδώσει τον Δεκέμβριο ένα “ισλαμικό δικαστήριο” της Χαντραμούτ, το οποίο είχαν συστήσει οι ίδιοι. Σύμφωνα με την ετυμηγορία αυτή, το θύμα, μια παντρεμένη γυναίκα, “είχε ομολογήσει τη μοιχεία ενώπιον των δικαστών”.

Ένας υεμενίτης δημοσιογράφος, ο οποίος ήταν παρών τη στιγμή του λιθοβολισμού, δήλωσε πως οι ένοπλοι είχαν απαγορεύσει αυστηρά τη λήψη φωτογραφιών.

“Είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε τέτοιο πράγμα” στη Μουκάλα, είπε ένας άλλος αυτόπτης μάρτυρας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα