Τα καλέσματα ενάντια στο πολυνομοσχέδιο-Πως θα κινηθούν τα ΜΜΜ

uuhijΣυλλαλητήρια ενάντια στο πολυνομοσχέδιο που ψηφίζεται απόψε στη Βουλή έχουν προγραμματιστεί σε όλη τη χώρα.

Παλλαϊκό Συλλαλητήριο διοργανώνει για σήμερα Κυριακή η ΑΔΕΔΥ, ενόψει της ψήφισης του Πολυνομοσχεδίου στη Βουλή. Σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ καλεί τους πολίτες σε συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος στις 17:30 το απόγευμα.

Kάλεσμα απευθύνει και η ΓΣΕΕ για μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο των Συνδικάτων κατά του νέου “αντεργατικού” νομοσχεδίου την Κυριακή στο Σύνταγμα στις 5 ώρα το απόγευμα (διαβάστε αναλυτικά).

Το ΠΑΜΕ καλεί  στο συλλαλητήριο που διοργανώνει σήμερα Κυριακή 22 Μάη, στις 5.30 μ.μ. στην Ομόνοια, «ενάντια στο νέο αντιλαϊκό πολυνομοσχέδιο, που η κυβέρνηση προωθεί να ψηφιστεί με τη διαδικασία του “επείγοντος”, ξανά μέσα στο Σαββατοκύριακο, όπως έκανε και με το νόμο – λαιμητόμο για το Ασφαλιστικό – Φορολογικό». Στο συλλαλητήριο καλεί και η ΠΑΣΕΒΕ. Οι προσυγκεντρώσεις για την Αθήνα έχουν οριστεί στις 5 μ.μ.

Η Λαϊκή Ενότητα, από την πλευρά της καλεί σε «παλλαϊκό ξεσηκωμό», ενάντια στο αντιλαϊκό πολυνομοσχέδιο, όπως το χαρακτηρίζει.

Με αίτημα να ακυρωθούν όλα τα μνημόνια, υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛΛ. «ολοκληρώνοντας τη μνημονιακή μετάλλαξή της, προωθεί για ψήφιση στη Βουλή, μάλιστα με την εξευτελιστική για τη Δημοκρατία διαδικασία του επείγοντος, το πολυνομοσχέδιο για τη νέα λεηλασία των λαϊκών εισοδημάτων και της δημόσιας περιουσίας, καθώς και τον “κόφτη” μισθών, συντάξεων και δημοσίων δαπανών, που στην ουσία αποτελεί νέο μνημόνιο διαρκείας, αλλά και μοχλό υπονόμευσης της λαϊκής κυριαρχίας».

Στις σημερινές συγκεντρώσεις καλεί και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ  λέγοντας ότι με των 7.500 σελίδων(!!) πολυνομoσχέδιο τέρας που κατέθεσε χτες βράδυ στην “Βουλή” με την διαδικασία του κατεπείγοντος(!!) η άθλια μνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προωθούνται νέα μέτρα εξόντωσης του λαού, ένα ευρω-μνημόνιο διαρκείας, παράλληλα με την διαιώνιση του χρέους.

Μεταξύ άλλων οργανώσεων και πολιτικών φορέων, σήμερα καλούν το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα(ΕΕΚ),καθώς και η Συνέλευση αναρχικών-κομμουνιστών για την ταξική αντεπίθεση ενάντια στην ΕΕ.

Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Τώρα όσον αφορά τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς,ακινητοποιημένο θα μείνει το μετρό το Σάββατο και την Κυριακή, ενώ σήμερα Κυριακή δεν θα κινηθούν επίσης τα λεωφορεία τα τρόλεϊ και ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος καθώς οι εργαζόμενοι αντιδρούν στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Ακινητοποιημένα θα είναι επίσης από τα ξημερώματα της Κυριακής έως τα ξημερώματα της Δευτέρας τα λεωφορεία, τα τρόλεϊ και ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος.

Κανονικά θα κινηθούν τα τρένα του ΟΣΕ και ο προαστιακός σιδηρόδρομος, καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) αποφάσισε να μην προχωρήσει σε κινητοποιήσεις, άμεσα, επειδή οι επιβάτες έχουν, ήδη, προμηθευτεί εισιτήρια για ταξίδια το Σάββατο και την Κυριακή.

Οι εργαζόμενοι σε όλους τους συγκοινωνιακούς φορείς θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Κυριακή, στις 17:00, στο Σύνταγμα.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα