Ταυτοποιήθηκε ένας από τους δύο βομβιστές της επίθεσης στην Άγκυρα

19e66f1eb6-660x330

Οι τουρκικές αρχές επιβεβαίωσαν την ταυτότητα ενός από τους δύο βομβιστές αυτοκτονίας που ανατινάχθηκαν έξω από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Άγκυρας στις 10 Οκτωβρίου σκοτώνοντας 102 ανθρώπους, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου.

Σε συνέντευξή του στο τουρκικό κανάλι AHaber TV, ο Νταβούτογλου δήλωσε πως οι έρευνες για τον δεύτερο δράστη συνεχίζονται. Είπε πως 15 άνθρωποι έχουν προσαχθεί σε σχέση με τη βομβιστική επίθεση, οι τέσσερις από τους οποίους έχουν τεθεί υπό κράτηση.Νωρίτερα σήμερα το φιλοκυβερνητικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή μετέδωσε ότι χθες βράδυ η δικαιοσύνη απήγγειλε κατηγορίες και έθεσε υπό κράτηση τέσσερα άτομα στο πλαίσιο της έρευνας για την επίθεση.Οι τέσσερις ύποπτοι, η ταυτότητα των οποίων δεν έχει γίνει γνωστή, διώκονται κυρίως για “κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών με πρόθεση τη δολοφονία” και “απόπειρα ανατροπής της συνταγματικής τάξης”, διευκρίνισε το πρακτορείο.

Εξάλλου, ο εισαγγελέας της Άγκυρας που έχει αναλάβει την υπόθεση άφησε ελεύθερους άλλους δύο υπόπτους και εξέδωσε ένταλμα σύλληψης εις βάρος άλλων εννέα ατόμων για τα οποία υπάρχουν υποψίες ότι συμμετείχαν στην επίθεση αυτή, την πιο φονική που πραγματοποιήθηκε ποτέ σε τουρκικό έδαφος.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα