Σ. Φάμελλος : Στόχος το 2016 να σηματοδοτήσει το τέλος της υφεσιακής διαδρομής

cf245affadbfc4070b5e6d4495f1ebaeΠρέπει να είναι ξεκάθαρο σε όλους τους Έλληνες ότι έχουμε αναλάβει μια πολύ σημαντική ευθύνη, την ευθύνη διάσωσης της χώρας μας.  Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω, ούτε να αναιρέσουμε αυτή μας τη δέσμευση”, δήλωσε νωρίτερα ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος, σε ραδιοφωνική συνέντευξη που παραχώρησε στον Ρ/Σ 102 FM της ΕΡΑ Θεσσαλονίκης. “Έχουμε ένα διπλό στοίχημα να κερδίσουμε. Αφενός η χώρα μας να είναι ισχυρή μέσα στην Ευρωζώνη και αφετέρου να ξεπεράσει το κακό παρελθόν, να σταθεί στα πόδια της  και να προοδεύσει”.

“Μέσα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα σχεδιάζουμε πολιτικές, έτσι ώστε να ολοκληρώσουμε το πρόγραμμα, να έχει η χώρα πραγματικούς αναπτυξιακούς ρυθμούς, με έμφαση  στην πραγματική εργασία και στο πραγματικό προϊόν, με κοινωνική δικαιοσύνη και συνοχή”, συνέχισε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος. “Έχουμε χαράξει συγκεκριμένο δρομολόγιο για το β’ εξάμηνο του 2016. Αυτό είναι και το πολιτικό διακύβευμα για την κυβέρνηση και την Κοινοβουλευτική Ομάδα  και δεν αμφισβητείται”.

Και πρόσθεσε: “Είναι καιρός να απομακρυνθούμε από τους χρησμούς, τις υποθέσεις και την καταστροφολογία που ταλανίζουν την πολιτική σκηνή, τον τελευταίο χρόνο. Όλα αυτά έχουν διαψευστεί, έως σήμερα. Ας κρατήσουμε προς το παρόν την επίσημη δήλωση του πρόσφατου, έκτακτου Eurogroup, ότι έγινε αποδεκτό το πρόγραμμα της Ελλάδας, χωρίς επιπλέον μέτρα. Και ότι για πρώτη φορά, εδώ και δύο χρόνια, εγκρίθηκε μια αξιολόγηση χωρίς να υπάρχει ποινή καθυστέρησης”.

Παραμένει βέβαια η διαπίστωση, ότι “η διαπραγμάτευση είναι συνεχής, δεν εφησυχάζουμε  και είμαστε πάντα σε επιφυλακή, διότι το μοναδικό μας μέλημα είναι η προστασία των Ελλήνων πολιτών”. Επίσης, υπάρχουν αρκετοί “στο εξωτερικό που σκέπτονται αρνητικά  για το μέλλον της χώρας μας, αλλά δυστυχώς αυτό συμβαίνει και στο εσωτερικό. Είναι ντροπή και κρίμα η Αντιπολίτευση να εγκαλεί τους Ευρωπαίους για σκανδαλώδη ανοχή στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αντί να βάζει πλάτη στο να βγει η χώρα από την Επιτροπεία”.

Ως προς το ζήτημα του μηχανισμού προληπτικών μέτρων, ο Σωκράτης Φάμελλος ήταν σαφής: “Γνωρίζουμε όλοι, ότι δεσμευτήκαμε το 2018 να έχουμε πλεόνασμα ύψους 3,5% και όχι τα εξωπραγματικά πλεονάσματα που είχε συμφωνήσει να ισχύουν από φέτος η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου. Το πλεόνασμα για το 2018 το έχουμε ψηφίσει όλοι στη Βουλή, ήδη από τον Αύγουστο. Είναι τουλάχιστον υποκριτικό, αν όχι ανήθικο απέναντι στη χώρα, να υποκρίνεται η Αντιπολίτευση ότι δεν θυμάται τι ψήφισε λίγους μήνες πριν. Η χώρα αγωνίζεται για να πληρώσει τα χρέη  που δημιούργησαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Με λάθος πολιτικές επιλογές, αλλά και με τη συντήρηση ενός τεράστιου κυκλώματος διαπλοκής και διαφθοράς στη χώρα μας”.

Και συμπλήρωσε: “Θέλουμε το τέλος του 2016 να σηματοδοτήσει το κλείσιμο της  υφεσιακής διαδρομής. Έχουμε μπροστά μας 3,5 χρόνια πολύ σκληρής δουλειάς. Μας αξίζει να ζήσουμε καλύτερες εποχές. Δεν μπορούμε να είμαστε συνεχώς σε έναν φαύλο κύκλο εκλογών, αμφισβήτησης και Μνημονίων”. Υπό αυτή την έννοια, “δεν υπάρχει μπροστά μας σενάριο πρόωρων εκλογών. Διότι, πολύ απλά, δεν υπάρχει σήμερα καλύτερη εναλλακτική πρόταση από το να αγωνιστούμε για να βγει η χώρα από την Επιτροπεία, με την κοινωνία όρθια”.

“Οι εναλλακτικές προτάσεις που ακούγονται, είτε αφορούν στην επιστροφή στη δραχμή, όπως διατείνονται κάποιοι στην Ευρώπη, αλλά και τμήματα της εγχώριας Αριστεράς, είτε το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και τις αθρόες απολύσεις, όπως δηλώνει ο κ. Μητσοτάκης στον ξένο Τύπο. Ωστόσο, δεν αποτελούν σενάρια που εγκρίνουν οι Έλληνες. Αυτό που θέλουν και επιθυμούν είναι η διεκδίκηση ενός καλύτερου μέλλοντος. Να παραμείνουμε τίμιοι και προοδευτικοί και να αγωνιστούμε για το μέλλον μας, μέσα στην Ευρωζώνη. Αυτό είναι και το σενάριο της κυβέρνησης”.

Τέλος, ερωτώμενος για τα δημοσιεύματα περί ανασχηματισμού, ο Σωκράτης Φάμελλος απάντησε: “Στην Αριστερά είναι σημαντικές οι πολιτικές και δευτερευόντως τα πρόσωπα. Δεν συμμεριζόμαστε την άποψη που λέει ότι αλλάζοντας τα πρόσωπα του κυβερνητικού σχήματος, αλλάζεις και τη διάθεση του κόσμου, προκειμένου να παραθλάσεις την όποια πραγματικότητα”. Και κατέληξε: “Η ουσία του πολιτικού μας στόχου  είναι η ποιοτική αναβάθμιση της  ζωής των Ελλήνων πολιτών και η βελτίωση της  καθημερινότητά τους”.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα