Σ. Φάμελλος: Δεν μειώνεται καμία σύνταξη κάτω των 1.180 ευρώ

famelos708«Δεν θα μειωθεί καμία σύνταξη. Κανένας συνταξιούχος που παίρνει 1.180 καθαρά στην τσέπη του δεν θα υποστεί μείωση στη σύνταξή του ξεκαθάρισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος. Πρόσθεσε ότι είναι δέσμευση της κυβέρνησης η αντικατάσταση του ΕΚΑΣ και με την προσωπική διαφορά θα αποκατασταθεί η σύνταξη σε μηνιαίο επίπεδο.

Αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση υπογράμμισε ότι είναι «δύσκολη και συνεχής» ως το Eurogroup ενώ όπως είπε μέχρι την Κυριακή πρέπει να έχουμε ολοκληρώσει κόκκινα δάνεια και έμμεση φορολογία.
Στην συμφωνία που υπογράψαμε τον Αύγουστο υπάρχει η δυσκολία γιατί στο πακέτο των μέτρων 5,4 δισ που συμφωνήσαμε, περίπου, το 1,1 δισ το χρόνο είναι το πακέτο λιτότητας. Για να ξεπεραστεί αυτό με την κοινωνία όρθια, «πρέπει να δημιουργήσεις ένα αντίρροπο κομμάτι πολιτικής».
Στο πλαίσιο αυτό πρέπει να δούμε συνολικά το πρόγραμμα το οποίο έχει πιθανότητες αν η ποσοτική χαλάρωση, ο αναπτυξιακός νόμος, το πακέτο Γιούνκερ, το ΕΣΠΑ, η επιστροφή των κερδών των ελληνικών ομολόγων είναι εργαλεία που δίνουν πέρα από τα δάνεια, μια εισροή στην πραγματική οικονομία γύρω στα 11 δις συνδυαστούν μαζί με την εξυγίανση την καταπολέμηση της διαφθοράς και την καταπολέμηση της διαφθοράς και την αλλαγή της δημόσιας λειτουργίας».

avgi.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα