Σ. Φάμελλος: Αναρωτιέμαι μήπως η Ν.Δ. έπεσε στην παγίδα που η ίδια έστησε

famellos-sokratisΟ κ. Φάμελλος εκτίμησε πως «το 2017 θα έχουμε αδειοδότηση των τηλεοπτικών καναλιών, περιμένοντας όμως την απόφαση του ΣτΕ για να διαμορφώσουμε τα τελικά χαρακτηριστικά του διαγωνισμού» και υπογράμμισε την ανάγκη «να υπάρχουν άδειες και να υπάρχει κόστος γι’ αυτές».

 Αναρωτιέμαι μήπως έπεσε η Νέα Δημοκρατία στην παγίδα που η ίδια έστησε γιατί όλοι οι υπόλοιποι συναίνεσαν, εκτός από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στη χθεσινοβραδινή Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού- Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “Πρακτορείο 104,9 FM”.

«Υπήρξε ένας εκβιασμός από τον κ. Μητσοτάκη με την ανάληψη των καθηκόντων του ως πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Έπρεπε να τον αποφύγουμε […] ήταν μία παγίδα που έπιασε τόπο από τη Νέα Δημοκρατία αλλά τελικά αναρωτιέμαι μήπως έχει πέσει μόνη η ίδια στην παγίδα γιατί όλοι οι υπόλοιποι συναίνεσαν και μόνο η Νέα Δημοκρατία έχει μείνει στη Διάσκεψη Προέδρων;» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Φάμελλος.

Σημείωσε δε πως «έγινε ένα σημαντικό βήμα χθες» και εξήγησε: «Παρότι, τυπικά, απεικονίστηκε για πέμπτη συνεδρίαση το άκαρπο της ψηφοφορίας, όμως υπήρξε μία πολύ μεγάλη σύνθεση για πρώτη φορά κι αυτό γιατί την πρόταση της κυβέρνησης, εκτός από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, την υποστήριξαν η Δημοκρατική Συμπαράταξη, το ΠΑΣΟΚ δηλαδή, και το Ποτάμι. Πλέον μας απομένει μόνο να αποδεχθεί τη συναίνεση και τη σύνθεση η Νέα Δημοκρατία γι’ αυτό και νομίζω πως στην επόμενη συνεδρίαση θα έχουμε τελειώσει».

Ο κ. Φάμελλος εκτίμησε πως «το 2017 θα έχουμε αδειοδότηση των τηλεοπτικών καναλιών, περιμένοντας όμως την απόφαση του ΣτΕ για να διαμορφώσουμε τα τελικά χαρακτηριστικά του διαγωνισμού» και υπογράμμισε την ανάγκη «να υπάρχουν άδειες και να υπάρχει κόστος γι’ αυτές».

«Πρέπει να επιστρέψει η δικαιοσύνη, το κράτος δικαίου, η ισονομία στην Ελλάδα. Δεν μπορεί να γίνεται στα κανάλια πάρτι. Και δεν μπορεί να γίνεται και τζάμπα» τόνισε.

Σε ό,τι αφορά το αίτημα της Νέας Δημοκρατίας για εκλογές, ο κ. Φάμελλος σχολίασε: «Δεν πρέπει να ασχοληθούμε άλλο πλέον με αυτό το επαναλαμβανόμενο, εβδομαδιαίο επεισόδιο που παίχθηκε και χθες με την επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο κ. Μητσοτάκης αγνοεί την πολιτική πραγματικότητα της Ελλάδας. Αντί να ασχοληθεί με αυτά που καίνε την ελληνική κοινωνία, ασχολείται με μία μονότονη γκρίνια γιατί θέλει μία καρέκλα και αυτός».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα