Σ.Φάμελλος:«Παραμένουν ακόμα στο κακό όνειρο της αριστερής παρένθεσης»

hgsh“Στη κοινωνία πρέπει να απολογηθεί κάθε προοδευτικό κόμμα που δεν θα ψηφίσει απλή αναλογική. Αυτό αφορά και το ΚΚΕ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι που θα πρέπει να απολογηθούν γιατί μέχρι τώρα ήταν υπέρ της απλής αναλογικής, ενώ τώρα δεν είναι”, τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος, μιλώντας στο Κόκκινο.

“Παραμένουν ακόμα στο κακό όνειρο της αριστερής παρένθεσης γιατί πιστεύουν ότι έτσι θα λεηλατήσουν το χώρο της Αριστεράς εκλογικά. Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερθείς στον νέο εκλογικό νόμο, με βάση την απλή αναλογική, και την αντίθεση που έχουν εκφράσει τα κόμματα της αντιπολίτευσης τα οποία κάνουν λόγο για ακυβερνησία, ο Σ. Φάμελλος σημείωσε: “Η χώρα μας έζησε πολλά χρόνια μονοκομματικών κυβερνήσεων, τάχατες σταθερών. Αυτές οι κυβερνήσεις όμως έφεραν την Ελλάδα στα χρέη, στις διεφθαρμένο κράτος, το διογκωμένο ρουσφετολογικό δημόσιο. Δεν μπορούν να μιλάνε για ακυβερνησία κόμματα που συμμετείχαν σε κυβερνήσεις συνεργασίας μέχρι σήμερα. Εμείς θέλουμε η ψήφος του κάθε Έλληνα να έχει την ίδια αξία, το ίδιο βάρος, και να εφαρμοσθεί αυτό που επιτέλους οι Έλληνες πολίτες επιλέγουν: αν θέλουν κυβερνήσεις συνεργασίας ή μονοκομματικές και η Βουλή να το υλοποιεί. Προέχει η κοινωνία από τα μικρομματικά συμφέροντα των κομμάτων”.

Ερωτηθείς για τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης περί τακτικισμού της κυβέρνησης, απάντησε: “Εμείς ποτέ δεν αλλάξαμε θέση για την απλή αναλογική, άλλοι είναι αυτοί που το κάνουν. Στην κοινωνία πρέπει να απολογηθεί κάθε προοδευτικό κόμμα που δεν θα ψηφίσει απλή αναλογική, αυτό αφορά και το ΚΚΕ και το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, που θα πρέπει να απολογηθούν γιατί μέχρι τώρα ήταν υπέρ της απλής αναλογικής και τώρα δεν είναι. Θα έλεγα ότι παραμένουν ακόμα στο κακό όνειρο της αριστερής παρένθεσης γιατί πιστεύουν ότι έτσι θα λεηλατήσουν το χώρο της Αριστεράς εκλογικά. Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη.

Δεν θέλουμε να είμαστε κόμμα με ψεύτικους βουλευτές, αλλά με αυτούς που μας δίνει ο λαός, διότι και στις επόμενες εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι κυβέρνηση και θα αναλάβει την ευθύνη να κάνει συμμαχική κυβέρνηση, έτσι όπως αναλαμβάνει την ευθύνη να κάνει απλή αναλογική. Να κλείσουμε τον κύκλο εκβιασμού της ελληνικής κοινωνίας διότι τα οποιαδήποτε πριμ, το μόνο που έκαναν είναι να εκβιάζουν την κοινωνία σε όφελος του πρώτου ή του δεύτερου κόμματος”.

Παράλληλα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε πως μετά από την εμπειρία του αδιεξόδου με τις μονοκομματικές κυβερνήσεις , η απλή αναλογική θα έπρεπε να έχει πολύ πάνω από 200 βουλευτές. “Δεν το θεωρώ απίθανο, είπε, μπορεί να γίνει μια αποτελεσματική συζήτηση στη Βουλή. Αν τυχόν τα κόμματα που αυτοχαρακτηρίζονται ως κεντρώα ή κεντροαριστερά, υπηρετήσουν τη λογική της αριστερής παρένθεσης θα προδώσουν όλο το προοδευτικό ακροατήριο της χώρας. Η κοινωνία θέλει να είναι αντικειμενική η έκφραση της ψήφου της. Βασικό δημοκρατικό καθήκον όλων μας. Αυτή η κοινωνική πίεση και η οξεία ασυμβατότητα με τις προγραμματικές θέσεις τους, θα θέσει προ των ευθυνών τους τα κόμματα, και δεν αναφέρομαι στη ΝΔ, αλλά στα υπόλοιπα κόμματα , πλην της ΧΑ βεβαίως”.

Τέλος, ο Σ. Φάμελλος αναφέρθηκε στην Εξεταστική Επιτροπή για τα δάνεια των ΜΜΕ και των κομμάτων, Ο Σ. Φάμελλος λέγοντας πως έχουν προγραμματισθεί 4 ακροάσεις τις επόμενες ημέρες και πως την ερχόμενη Πέμπτη θα υπάρχει μια πλήρης εικόνα για το ύψος και το ποσοστό των δανείων που είναι ακάλυπτα. “Η εκτίμηση που έχουμε για το ύψος του δανεισμού είναι πάνω από 1 δισ. Την άλλη βδομάδα θα έχουμε ένα πιστοποιημένο και διαφανές αποτέλεσμα, την αποτύπωση της κατάστασης, αν τηρήθηκαν οι κανόνες και τα θέματα ισοτιμίας έναντι των άλλων κλάδων”, είπε.
Πηγή: Στο Κόκκινο

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα