Σύνοδος ΝΑΤΟ:Συμφωνία ΗΠΑ-ΕΕ για περαιτέρω αναβάθμιση της ασφάλειας(Βιντεο)

hjgkhΗΠΑ και ΕΕ συμφώνησαν για περαιτέρω αναβάθμιση της ασφάλειας στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα επαναβεβαίωσε την πεποίθησή του ότι οι ΗΠΑ και οι Ευρωπαίοι σύμμαχοι τους θα συνεχίσουν να εργάζονται μαζί για την αντιμετώπιση των μεγάλων διεθνών προκλήσεων παρά την απόφαση της Βρετανίας να εγκαταλείψει την ΕΕ.

Μιλώντας στην έναρξη των διήμερων συναντήσεων με Ευρωπαίους ηγέτες, ο Αμερικανός πρόεδρος είπε ότι οι ΗΠΑ και η ΕΕ συμφώνησαν για περαιτέρω αναβάθμιση της ασφάλειας, ανταλλαγή πληροφοριών και ανακοπής των ροών ξένων μαχητών προκειμένου να προλάβουν τρομοκρατικές επιθέσεις.

Ταυτόχρονα ο πρόεδρος των ΗΠΑ υπογράμμισε ότι οι ηγέτες και από τις δύο πλευρές του Ατλαντικού πρέπει να αντιμετωπίσουν την οικονομική πίεση των πολιτών τους, οι οποίοι αισθάνονται ότι έχουν εγκαταλειφθεί από την παγκοσμιοποίηση.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ τόνισε ότι οι κυβερνήσεις μας δεν είναι απομακρυσμένοι θεσμοί, πρέπει να ανταποκριθούν και να κινηθούν γρήγορα ώστε με ελάχιστες γραφειοκρατικές διαδικασίες να δώσουν πραγματική οικονομική πρόοδο στη ζωή των απλών ανθρώπων.

Επίσης σε σημερινό άρθρο του στην εφημερίδα Financial Times, ο Μπαράκ Ομπάμα καλεί τους Ευρωπαίους ηγέτες να σταθούν σταθερά απέναντι στη Ρωσία, την τρομοκρατία του Ισλαμικού Κράτους και τις άλλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει το ΝΑΤΟ.

Τονίζει, επίσης, ότι η διαφαινόμενη έξοδος της Βρετανίας (από την ΕΕ) μετατρέπει την Ατλαντική Συμμαχία -το ΝΑΤΟ- σε ακόμα σημαντικότερη δύναμη συνεργασίας στην περιοχή.

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, αύριο το μεσημέρι στις 14.30 (τοπική ώρα- ώρα Ελλάδος 15.30) στο πλαίσιο των διμερών επαφών των ηγετών των κρατών-μελών της Ατλαντικής Συμμαχίας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα