Συνεχίζεται η κατάληψη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη(Φωτο)

Σε τρεις καταλήψεις στέγασης προσφύγων στην Θεσσαλονίκη εισέβαλε τα ξημερώματα η αστυνομία,προχωρώντας σε δεκάδες προσαγωγές.

Το πρωί ομάδα ατόμων  προχώρησε σε κατάληψη των κεντρικών γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ, στην οδό Εγνατία, στη Θεσσαλονίκη,ενω μέχρι και αυτή την ωρά συνεχίζεται η κατάληψη και η προσέλευση  αλλυλέγγυων στο σημείο.

Η ομάδα ατόμων  με ανακοίνωσή τους ζητούν «την άμεση απελευθέρωση των διωκόμενων συντρόφων , καθώς και την άμεση ανάκληση της κατεδάφισης της κατάληψης του ορφανοτροφείου, μέσα στους χώρους του οποίου βρίσκεται τεράστιος εξοπλισμός ένδυσης, σίτισης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Αναλυτικότερα οι ανακοινώσεις:

Ανακοίνωση κατάληψης κεντρικών γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ

Ως άμεση απάντηση στα πογκρόμ της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ στους κατειλημμένους χώρους στέγης προσφύγων – μεταναστών, καταλάβαμε σήμερα τα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην οδό Εγνατίας, ζητώντας ταυτόχρονα την άμεση απελευθέρωση των διωκόμενων συντρόφων μέχρι τις 12.00, καθώς και την άμεση ανάκληση της κατεδάφισης της κατάληψης του ορφανοτροφείου, μέσα στους χώρους του οποίου βρίσκεται τεράστιος εξοπλισμός ένδυσης, σίτισης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Σύντροφοι και συντρόφισσες ενάντια στις εκκενώσεις των καταλήψεων στέγης προσφύγων – μεταναστών στη Θεσσαλονίκη

Ελευθεριακή πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης:Συνεχής συγκέντρωση έξω απο τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ

Κατά τη διάρκεια της νύχτας από την Τρίτη 26/7 προς τη Τετάρτη 27/7 έλαβε χώρα μεγάλης έκτασης αστυνομική επιχείρηση με σκοπό την εκκένωση 3 στεγαστικών καταλήψεων: της κατάληψης του Ορφανοτροφείου στην οδό Λαμπράκη στην Άνω Τούμπα, της κατάληψης Hurriya στην οδό Καρόλου Ντηλ 34 δίπλα στην πλατεία Άθωνος και της κατάληψης στο Μανδαλίδειο κτίριο στην λεωφόρο Νίκης.

Σε αγαστή συνεργασία της «αριστερής» κυβέρνησης και της αστυνομίας με την εκκλησία και το ΑΠΘ (για ακόμα μια φορά όλα τα καθάρματα δουλεύουνε μαζί), μετά από μηνύσεις από τους ιδιοκτήτες των τριών κτιρίων, δηλαδή από το πανεπιστήμιο για την κατάληψη στο Μανδαλίδειο κτίριο, από τη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης για την κατάληψη στο πρώην Ορφανοτροφείο και από τον ιδιώτη για την Hurriya, ενορχήστρωσαν και εκτέλεσαν μία συντονισμένη επίθεση απέναντι στους κατειλημμένους χώρους στέγης προσφύγων – μεταναστών της πόλης, στον απόηχο της τρομοϋστερίας που συνόδεψε την διοργάνωση του No Border camp εντός του χώρου του ΑΠΘ.

Οι μετανάστες και οι αλληλέγγυοι που βρίσκονταν στα κτήρια προσείχθησαν και μεταφέρθηκαν στην ασφάλεια.

Ως άμεση απάντηση στην  επίθεση αυτή, πλήθος συντρόφων και συντροφισσών κατέλαβαν σήμερα (27/7) τα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην οδό Εγνατίας, ζητώντας την άμεση απελευθέρωση των διωκόμενων συντρόφων και την άμεση ανάκληση της κατεδάφισης της κατάληψης του ορφανοτροφείου, μέσα στους χώρους του οποίου βρίσκεται τεράστιος εξοπλισμός ένδυσης, σίτισης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, προοριζόμενων για τους μετανάστες.

Μετά την κατάληψη, αλληλέγγυοι συγκεντρώνονται έξω από τα κατειλημμένα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ, ΝΤΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΤΟΥ ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΟΥ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΕΣ

ΣΥΝΕΧΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΞΩ  ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΕΓΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ/ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ/ΡΙΩΝ ΝΟΤΑΡΑ 26 ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΚΕΝΩΣΕΙΣ ΤΩΝ 3 ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Σήμερα το πρωί, πριν ακόμα ξημερώσει, το κράτος επιτέθηκε και πραγματοποίησε εισβολή σε 3 καταλήψεις στέγης στη Θεσσαλονίκη. Στο Ορφανοτροφείο, στην κοινότητα Hurriya και την κατάληψη στη Λεωφόρο Νίκης 39. Σε αυτές τις καταλήψεις διέμεναν οικογένειες προσφύγων και μεταναστών/ριών καθώς και αλληλέγγυοι/ες. Ο ακριβής αριθμός προσαγωγών και συλλήψεων δεν είναι σίγουρος ακόμα, αλλά γνωρίζουμε ότι οι προσαγωγές αυτή τη στιγμή είναι 100 και οι συλλήψεις πάνω από 70.

Η εξουσία αντεπιτίθεται και τρίζει τα δόντια της στο κίνημα αλληλεγγύης. Μια εκδικητική κίνηση που έρχεται 2 μέρες μετά το NoBorderCamp στη Θεσσαλονίκη, το οποίο έφερε στην καθημερινότητα της πόλης το μεταναστευτικό ζήτημα και ενόχλησε ιδιαίτερα την εξουσία. Η αυτοοργάνωση και η αλληλεγγύη είναι έννοιες εχθρικές προς κάθε κυβέρνηση και φρόντισαν να το αποδείξουν αξιοποιώντας φασιστικές πρακτικές εν μια νυκτί. Η επίθεση συνεχίστηκε με την κατεδάφιση του Ορφανοτροφείου και σύντροφοι/συντρόφισσες απάντησαν με κατάληψη των γραφείων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στη Θεσσαλονίκη.

Το μακρύ χέρι του κράτους δηλώνει πιο ανοιχτά από ποτέ την εναντίωση του στέλνοντας τους/τις πρόσφυγες/ μετανάστες/τριες πίσω στα κέντρα κράτησης και απομονώνοντας τους αλληλέγγυους και τις αλληλέγγυες στα κρατητήρια.

Η απάντηση μας παραμένει η ίδια.Το κίνημα αλληλεγγύης και οι καταλήψεις στέγης δε θα σταματήσουν να υπάρχουν. Είμαστε και θα είμαστε αλληλέγγυοι/ες στους αγώνες των προσφύγων/ μεταναστών/τριών και απαιτούμε την απελευθέρωση των συλληφθέντων αλληλέγγυων και μεταναστών/ριών.

 

H Αντιεξουσιαστική κίνηση Θεσσαλονίκης εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τις εκκενώσεις των τριών καταλήψεων:

 Δελτίο Τύπου
27-07-2016
Ανακοίνωση της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης Θεσσαλονίκης για τις εκκενώσεις των τριών καταλήψεων στη Θεσσαλονίκη
 
Σήμερα, Τετάρτη 27 Ιουλίου, τις πρώτες πρωινές ώρες, εκτυλίχθηκε μια αστυνομική επιχείριση για την εκκένωση των καταλήψεων στέγης, Λεωφ. Νίκης 39, Ορφανοτροφείο και Κοινότητα Hurriya, που φιλοξενούν οικογένειες προσφύγων και μεταναστών.
Δεν είναι τυχαίο το γεγονός, πως οι εκκενώσεις γίνονται δύο μέρες μετά τη λήξη του No Border Camp στη Θεσσαλονίκη, μιας διοργάνωσης στην οποία συμμετείχε πληθώρα αληλλέγγυων απ’όλο τον κόσμο, που ήρθε σε επαφή με τους πρόσφυγες και μετανάστες, μίλησε μαζί τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στα κέντρα «φιλοξενίας» – εκτόπισης και πρότεινε δρόμους αυτοοργάνωσης, αμεσοδημοκρατίας και αγώνα για την καλυτέρευση της ζωής τους.
Είναι προφανές, πως αυτό φοβίζει την κυβέρνηση της αριστεράς που θέλοντας να δείξει «καλό πρόσωπο» στη ρητορική των ΜΜΕ και της αντιπολίτευσης οδηγείται σε δρόμους φασιστικής λογικής, αντίληψης και πρακτικής, εξαπολύοντας πογκρόμ στο αντιεξουσιαστικό κομμάτι του κινήματος, που δείχνει έμπρακτα πως η αλληλεγγύη δεν είναι φιλευσπλαχνία, αλλά αγώνας, διεκδίκηση και πάλη για τα δικαιώματα των μεταναστών και προσφύγων.
Από την πλευρά μας, ως Αντιεξουσιαστική Κίνηση, δηλώνουμε ότι ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε μέσα και έξω από τα κέντρα κράτησης, δίπλα στους μετανάστες και τους πρόσφυγες, παλεύοντας μαζί τους ενάντια σε φράχτες, σύνορα και κάθε είδους αποκλεισμούς.
Η αλληλεγγύη, η αυτοοργάνωση και η άμεση δημοκρατία στη λήψη των αποφάσεων σε πείσμα των κρατούντων θα νικήσουν.

Αντιεξουσιαστική Κίνηση Θεσσαλονίκης

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα