Σόιμπλε:Oι διαπραγματεύσεις για το Brexit δεν θα είναι εύκολες

αρχείο λήψηςΟ υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας,Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μιλώντας στην εφημερίδα Welt am Sonntag,ανέφερε ότι η απόφαση περί ακύρωσης του Brexit επαφίεται στη βρετανική κυβέρνηση και τη Βουλή των Κοινοτήτων ενώ εκτίμησε ότι οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην ΕΕ και στη Βρετανία για το Brexit δεν θα είναι εύκολες.

Στην ερώτηση εάν επιμένει στη δήλωση που είχε κάνει πριν από το δημοψήφισμα στο Ηνωμένο Βασίλειο—«μέσα σημαίνει μέσα, έξω σημαίνει έξω»—ο Σόιμπλε είπε πως χρησιμοποίησε αυτή τη διατύπωση διότι του το είχε ζητήσει ο Βρετανός ομόλογός του Τζορτζ Όζμπορν, για να ενισχυθεί η εκστρατεία υπέρ της παραμονής και για να φανεί ότι το Brexit θα ήταν αμετάκλητο.

Ο κ. Σόιμπλε επισήμανε ότι τα 27 κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης  πρέπει να υιοθετήσουν προσέγγιση «διακυβερνητικής συνεργασίας» για την αντιμετώπιση προβλημάτων. Αυτή τη στιγμή απαιτείται πραγματισμός, «εάν η Κομισιόν δεν εμπλέκεται, πρέπει να παίρνουμε τα πράγματα στα χέρια μας και να επιλύουμε τα προβλήματα με συνεργασία μεταξύ κυβερνήσεων», υπογράμμισε, σημειώνοντας ότι «αυτή η διακυβερνητική προσέγγιση αποδείχθηκε επιτυχής κατά τη διάρκεια της κρίσης της Ευρωζώνης».

 

welt.de

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα