Σόιμπλε: «Δεν ξέρω πότε θα ανοίξουν οι τράπεζες»

 

German Finance Minister Wolfgang Schaeuble attends a joint news conference with Chancellor Angela Merkel on the upcoming G-20 summit at the Chancellery in Berlin, Germany, Wednesday, Nov. 10, 2010. (AP Photo/Michael Sohn)

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μιλώντας ενώπιον   των Γερμανών βουλευτών,  δήλωσε άγνοια σχετικά με τον ακριβή χρόνο επαναλειτουργίας του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.

Συγκεκριμένα τόνισε χαρακτηριστικά «Δεν ξέρω πότε θα ανοίξουν οι τράπεζες»προσθέτοντας ότι οι περιορισμοί στην κίνηση των τραπεζικών κεφαλαίων δεν μπορούν να διαρκέσουν για πάντα. «Το ζήτημα των capital controls συνιστά ένα οξύ πρόβλημα για την Ελλάδα» είπε,ενώ συμπλήρωσε«Ακόμη περιμένουμε τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης, η Αθήνα δεν έχει υλοποιήσει καμία δέσμευσή της.»

Επιπλέον,υπογράμμισε «Εάν η Ελλάδα θέλει να ανακτήσει την εμπιστοσύνη της Ευρωζώνης, τότε πρέπει να εφαρμόσει μία σειρά από μεταρρυθμίσεις»,ενώ συμπλήρωσε«Ακόμη περιμένουμε τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης, η Αθήνα δεν έχει υλοποιήσει καμία δέσμευσή της».

«Άλλα προγράμματα, όπως αυτά της Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας, λειτούργησαν κανονικά» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σόιμπλε.

Όσον αφορά το νέο υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας, ο κ. Σόιμπλε επισήμανε ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είναι πιο… συνεννοήσιμος από τον προκάτοχό του. «Ο νέος υπουργός πρέπει να εστιάσει στις μεταρρυθμίσεις» επανέλαβε καταλήγοντας.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα