Σόιμπλε:Η Ελλάδα δεν πληροί τις προϋποθέσεις για να πάρει την επόμενη δόση

soible1_3

Ξεκάθαρο μήνυμα ότι δεν πρόκειται να υπάρξει συμφωνία στο σημερινό Eurogroup για την Ελλάδα, έστειλε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Η Ελλάδα δεν πληροί τις προϋποθέσεις για να πάρει την επόμενη δόση των 2 δισ. ευρώ. Δεν έχουν ληφθεί όλα τα απαιτούμενα μέτρα, ωστόσο θα ακούσουμε τι έχει να πει η ελληνική πλευρά» δήλωσε χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους, προσερχόμενος στη συνεδρίαση, ενώ έσπευσε να υπενθυμίσει ότι προϋπόθεση για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών είναι το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων.
«Βρισκόμαστε στη φάση όπου η τρέχουσα δόση ύψους 2 δισεκατομμυρίων ευρώ δεν μπορεί να εκταμιευτεί, διότι δεν έχουν εφαρμοστεί ακόμα όλα τα ορόσημα», δήλωνε νωρίτερα η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Φριντερίκε Φον Τισενχάουζεν, αναφερόμενη στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup.

Η κ. Φον Τισενχάουζεν αρνήθηκε, ωστόσο, να απαντήσει σε ερώτηση σχετική με την έκβαση της συνεδρίασης, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι «το Eurogroup γίνεται στις Βρυξέλλες και όχι εδώ».

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα